Βαρουφάκης: Σεξιστής, εθνικινιστής και ανισόρροπος ο Καμμένος, στο υπουργικό έκλεινα τα αφτιά μου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών «έλουσε» με πλήθος «κοσμητικών επιθέτων» τον κυβερνητικό εταίρο εν αποδρομή του Αλέξη Τσίπρα 

Ο Τσίπρας πήγε με τον Καμμένο στη συγκυβέρνηση, μόνο και μόνο επειδή θα του δημιουργούσε τα λιγότερα προβλήματα στην οικονομική πολιτική, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν εφείσθη σχολίων και «κοσμητικών» επιθέτων για τον συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα που περνά πια δύσκολες ώρες απομονωμένος ακόμα και από τους συντρόφους του στο ίδιο του το κόμμα. Η σιγουριά, ο φόβος, το δίλημμα και οι εκλογές… Πατήστε εδώ Ο Γιάνης  Βαρουφάκης αποκάλεσε σεξιστή, εθνικιστή και ανισόρροπο τον Πάνο Καμμένο.

«Κάθε φορά που μιλούσε για την οικονομία, το Eurogroup κ.α. στο υπουργικό, έκλεινα τα αφτιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας τον χαμηλό βαθμό εκτίμησης που είχε και έχει για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο, όμως, τον επέλεξε για κυβερνητικό εταίρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης ήταν σαφής: «Διότι γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να ανατρέψει τη διαπραγματευτική μας πολιτική και δεν θα έκανε παρεμβάσεις στην οικονομία».

Όπως είπε, ο κ. Καμμένος πήρε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που τόσο πολύ ήθελε και μερικές θέσεις υφυπουργών για τα στελέχη του κόμματός του και όπως αποδείχθηκε, τηρησε τη συμφωνία του ότι δεν θα έβγαζε κιχ για την οικονομία και το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ανθρωπολογικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά ερχόταν σε σύγκρουση με οτιδήποτε είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου», παρατήρησε για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, ενώ ερωτηθείς για τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στο Open ότι «εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα», απάντησε δηκτικά: «Και εγώ εμπιστεύτηκα τα λάθος πρόσωπα το 2015… Αυτό είναι το δικό μου mea culpa».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις με τον Πάνο Καμμένο συγκυβερνήτη εν αποδρομή, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας και πώς διαχειρίζεται την κρίση με τον κυβερνητικό του εταίρο. Ετσι κι αλλιώς, πραγματική κυβέρνηση στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία δεν υπάρχει, συμπλήρωσε.

πηγή: Protagon.gr