Βουλιαγμένη: Μια συναυλία που μάγεψε και βοήθησε δύο οικογένειες

Δεν ήταν μόνο μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2018 στη μεγάλη αίθουσα του Divani Apollon Palace στο Καβούρι βοήθησε και υλικά δύο οικογένειες της περιοχής σε μεγάλη ανάγκη.

Ήταν η πρώτη φορά που σε δημοτική εκδήλωση το κοινό κλήθηκε να καταβάλει ένα συμβολικό ποσό, της τάξης των 5 ευρώ το άτομο, όπως παρατήρησε και στην εισαγωγή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. «Με τον τρόπο αυτό επιτρέψατε να δώσουμε λίγη χαρά, να φέρουμε λίγο το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάποιους συνανθρώπους μας που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς«, είπε ανακοινώνοντας τους αποδέκτες της υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό από τα εισιτήρια της συναυλίας ανήλθε σε περίπου 3.500 ευρώ. Σημειωτέον, ότι το κόστος της συανυλίας καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το εισιτήριο είχε αποκλειστικά φιλανθρωπικό σκοπό.

Όπως ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με τη βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου επιλέχθηκαν δύο περιπτώσεις κατοίκων που είχαν υπερεπείγουσες ανάγκες.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε μια νέα γυναίκα, μακροχρόνια άνεργη και σε κατάσταση ένδειας που διαγνώστηκε με καρκίνο. Για να αποκτήσει ελπίδα ανάρρωσης χρειάστηκε να καταβληθούν από τον Δήμο χρήματα για 33 συνεδρίες ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε μια οικογένεια από 4 παιδιά που έχασαν τους γονείς τους και αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης, καθώς εργάζεται μόνο το ένα μέλος σε επισφαλή θέση. Ο Δήμος σκοπεύει να καλύψει με τη μορφή δωροεπιταγών τις επείγουσες ανάγκες της οικογένειας σε τρόφιμα και έπιπλα.

Ένα μικρό απόσπασμα από τη συναυλία, καθώς και δηλώσεις του μαέστρου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Παντελή Κογιάμη και του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr