Βραδινή… έξοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομα πάρκινγκ καταστημάτων – 15 συλλήψεις

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία σε σειρά μαγαζιών διασκέδασης την Παρασκευή και Σάββατο βγάζοντας… λαβράκια.
Συγκεκριμένα σε πολλά από αυτά διαπιστώθηκε πως το ιδιωτικό πάργκινγκ που διατηρούσαν ήταν παράνομο, από τα οποία έβγαζαν παράνομα κέρδη.Για τις συγκεκριμένες πράξεις συνελήφθησαν 15 άτομα, 9 από τους οποίους είναι παρκαδόροι και 6 υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, από βραδινές ώρες της 29/03/2019 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 30/03/2019, πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους, στην περιοχή των Αθηνών, του Ν. Ψυχικού και του Πειραιά.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη δεκαπέντε (15) ατόμων (ένδεκα ημεδαπών και τεσσάρων αλλοδαπών), εκ των οποίων οι εννέα (9) εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι έξι (6) ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (οικείοι Ο.Τ.Α., Σ.Δ.Ο.Ε.), προκειμένου να επιβάλουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα».

πηγή : newsit.gr