Βραζιλία: Μαστιγώνουν αγόρι επειδή έκλεψε σοκολάτες από το σούπερ μάρκετ – Σκληρές εικόνες (vid)

Εικόνες που έρχονται από τη Βραζιλία και κάνουν τον γύρο του κόσμου φαντάζουν πολύ μακριά από τα ευρωπαϊκά πρότυπα του 2019. 

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο από το Σάο Πάολο που έχει γίνει viral απεικονίζεται ένα έγχρωμο αγόρι να μαστιγώνεται από τους φύλακες ενός σούπερ μάρκετ της περιοχής. Ο λόγος για τα εν λόγω βασανιστήρια είναι το γεγονός ότι ο νεαρός άνδρας έκλεψε από το κατάστημα κάποιες σοκολάτες. 

Όπως αναφέρει μάλιστα δημοσίευμα του Guardian, οι φύλακες ακούγονται να φωνάζουν στο βίντεο: «Θα έρθεις πάλι;».

«Είναι σαν σκηνή πριν πολλές δεκαετίες» λέει ο ντετέκτιβ Pedro Luis de Souza, ο οποίος περιγράφει το θύμα ως «ένα ανυπεράσπιστο, άστεγο μαύρο άνδρα. Ένα θύμα της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο de Souza, το βίντεο με το αγόρι τον σόκαρε πολύ όταν του το έστειλε ένας δημοσιογράφος τη Δευτέρα και αμέσως ξεκίνησε έρευνα, με καταθέσεις τόσο από το θύμα όσο και από τους δύο φύλακες του σούπερ μάρκετ που τον βασάνισαν.

Σύμφωνα με τον νεαρό οι φύλακες τον σταμάτησαν την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα. «Τον έδεσαν και τον μαστίγωναν μέχρι τη στιγμή που υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει» λέει ο ντετέκτιβ.

«Μου είπαν ότι αν μιλήσω σε κάποιον θα με σκότωναν» είπε το παιδί, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί. Επισήμανε μάλιστα ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι φύλακες του επιτέθηκαν, καθώς είχε προσπαθήσει να κλέψει και στο παρελθόν.

Η εταιρεία πήρε θέση για το ζήτημα απολύοντας τους φύλακες και σημειώνοντας: «Ήμαστε συγκλονισμένοι από τα αναίτια βασανιστήρια σε έναν έφηβο. Θα του προσφέρουμε ό,τι χρειαστεί».

Ακολουθούν σκληρές εικόνες: 

πηγή: dikaiologitika.gr