Βρες τα κατάλληλα γυαλιά οράσεως ανάλογα το σχήμα προσώπου σου!

Όλα τα σχήματα προσώπου, έχουν δυνατά και αδύναμα σημεία, έτσι πρέπει να βρεις τα ιδανικά γυαλιά που θα κρύβουν τυχόν ατέλειες και θα γλυκάνουν την εικόνα του προσώπου σου με το σχήμα και το σχέδιο τους. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τις επιλογές που υπάρχουν ανάλογα το σχήμα προσώπου σου.

Τι γυαλιά οράσεως να διαλέξεις ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου!
Οβάλ σχήμα προσώπου

 

Το οβάλ πρόσωπο, θεωρείται το ιδανικό καθώς του ταιριάζουν όλα τα στυλ των γυαλιών οράσεως. Αν ανήκεις σε αυτό το σχήμα, είσαι προνομιούχος και μπορείς να φορέσεις ότι σου αρέσει. Συνήθως οι γυναίκες προτιμούν τα γυαλιά με έντονη γωνία ψηλά για να δώσουν μια πιο εκκεντρική αίσθηση στο look τους. Ακόμη, μπορείς άνετα να παίξεις με το χρώμα και το υλικό του σκελετού.

Ορθογώνιο σχήμα προσώπου

 

Στο ορθογώνιο σχήμα προσώπου, θέλεις να απαλύνεις τις γωνίες του προσώπου σου και για αυτό το λόγο τα γυαλιά οράσεως πρέπει να έχουν διακριτικό σχήμα, χωρίς έντονες γωνίες. Μην επιλέξεις πολύ χοντρό σκελετό γιατί θα αγριέψει την όψη του προσώπου σου. Το μήκος των γυαλιών πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πρόσωπό σου, ενώ το πλάτος πρέπει να είναι μικρό για να γλυκάνει το μήκος του προσώπου.

Τετράγωνο πρόσωπο

 

Στο τετράγωνο πρόσωπο ιδανικά ταιριάζουν μεγάλα στρογγυλεμένα γυαλιά που θα δώσουν την αίσθηση του μήκους στο πρόσωπο. Επίλεξε αυτά που έχουν διχρωμία, ή αυτά που έχουν στο κάτω μέρος τους λεπτότερο σκελετό. Με αυτόν τον τρόπο απαλύνεις τις γωνίες του προσώπου σου και αποκτάς πιο γλυκιά εικόνα.

Στρόγγυλο σχήμα προσώπου

 

Σε ένα στρόγγυλο πρόσωπο, τα γυαλιά οράσεως που ταιριάζουν είναι αυτά που έχουν χονδρό σκελετό και μακρόστενους φακούς, έτσι ώστε να δώσουν την εντύπωση του πλάτους στο πρόσωπο. Ακόμη, τα γυαλιά πρέπει να τελειώνουν χαμηλά, ίσα που να ακουμπούν τα μάγουλά σου, για να δίνουν την αίσθηση του μήκους στο πρόσωπο.

Σχήμα προσώπου καρδιά

 

Σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιά ταιριάζουν τα γυαλιά που είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος και διαθέτουν ένταση στο κάτω μέρος τους. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν την αίσθηση του πλάτους που λείπει από το κάτω μέρος του προσώπου.

Τα γυαλιά οράσεως είναι ένα αξεσουάρ απαραίτητο στους ανθρώπους με θέματα στην όρασή τους. Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα, μπορείς να τα φοράς για ξεκούραση. Είναι ένας τρόπος να αναβαθμίσεις το στυλ σου και αν βρεις το κατάλληλο σχήμα για εσένα, να είσαι σίγουρη πως θα σου αρέσουν περισσότερο από πριν.

πηγή: ediva.gr