ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική λόγω οφειλών 32 εκατ. ευρώ

Αίτημα για άρση της εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής, της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, έχει υποβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ, λόγω των τεράστιων οφειλών της βιομηχανίας. Αυτό σημαίνει πως η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 32 εκατ. ευρώ.

Η Χαλυβουργική αποτελεί σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό οφειλέτη της ΔΕΗ, μετά τη ΛΑΡΚΟ. Η Χαλυβουργική ακόμη και στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την ΔΕΚΟ φέρεται να αρνήθηκε τον διακανονισμό με βάση τους όρους που προβλέπονται για τους βιομηχανικούς πελάτες.

Η διοίκηση της Χαλυβουργικής, εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, έχει καταθέσει νωρίτερα φέτος πρόταση προς τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αλλά και με σημαντική απομείωση των τραπεζικών απαιτήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού καλύπτουν χρηματοδοτήσεις της Εθνικής Τράπεζας, αλλά σημαντικότατα ποσά έχουν χορηγήσει και οι άλλες συστημικές τράπεζες.

πηγή: mononews.gr