Δείτε τι σημαίνει το χρώμα καρδιάς στα social media;

Τα social media πλέον αποτελούν ένα απόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καθώς καθημερινά στέλνουμε εκατοντάδες μηνύματα και οι αποδέκτες είναι πολλοί και διαφορετικοί.

Μπορεί να είναι το έτερον ήμισυ, ο φίλος μας, μια νέα γνωριμία, οι γονείς μας, οι συνάδελφοί μας, απλοί γνωστοί και ίσως και άγνωστοι.

Ένας χαρακτηριστικός τρόπος για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας χωρίς λέξεις είναι τα emojis.

Και ανάμεσά τους, το emoji που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η καρδιά. Μάλιστα, υπάρχουν καρδιές με διάφορα χρώματα.

Μπορεί λοιπόν να μην το ήξερες, αλλά το κάθε χρώμα έχει το δικό του συμβολισμό και σημαίνει κάτι συγκεκριμένο.

Διάβασε λοιπόν στη συνέχεια τι σημαίνει το κάθε χρώμα της καρδιάς που επιλέγεις και στείλε το κατάλληλο μήνυμα ανάλογα με το πρόσωπο!

Κόκκινη Καρδιά

Είναι η κλασσική καρδιά που συμβολίζει την αγάπη. Την χρησιμοποιείς όταν αναφέρεσαι σε κάποιον ή κάτι που πραγματικά αγαπάς.

Μαύρη Καρδιά

Συμβολίζει λύπη ή μαύρο χιούμορ. Συνοδεύει posts λυπητερά ή εκφράσεις σαρκασμού.

Κίτρινη Καρδιά

Το κίτρινο είναι το χρώμα της χαράς και της ευτυχίας. Επομένως το emoji αυτό χρησιμοποιείται για να δηλώσεις ότι “νιώθει ευτυχισμένος/η στην τοποθεσία…”.

Πράσινη Καρδιά

Η πράσινη καρδιά έχει δύο διαφορετικά νοήματα, εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Η πράσινη καρδιά χρησιμοποιείται για να δηλώσει ζήλια “με την καλή έννοια”, όπως ας πούμε θα άφηνες σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες διακοπών των φίλων σου ενώ εσύ δουλεύεις. Από την άλλη, όμως, χρησιμοποιείται για να δηλώσει την ευεξία και το healthy lifestyle.

Μωβ Καρδιά

Σε μερικές πηγές αναφέρεται ως η καρδιά με “ερωτικό υπονοούμενο”, ενώ σε άλλες ως το emoji του πλούτου και της πολυτέλειας- για παράδειγμα όταν δείξεις το αγαπημένο σου outfit, αυτό είναι το σύμβολο που ενδύκνειται.

Μπλε Καρδιά

Το μπλε είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης και αυτό ακριβώς υποδηλώνει η καρδιά αυτή. Μάλιστα, παρουσιάστηκε πρώτη φορά ως το emoji για την υποστήριξη του Autism Awareness και μετά εντάχθηκε στη συλλογή.

Πορτοκαλί καρδιά

Υποδηλώνει φροντίδα και τρυφερότητα, κυρίως σε πλαίσιο φιλίας. Όταν για παράδειγμα θέλεις να δείξεις ενδιαφέρον και υποστήριξη, αυτό είναι το emoji που χρειάζεσαι!

Λευκή καρδιά

Δεν είναι έκπληξη ότι, εφόσον το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, αυτό ακριβώς υποδηλώνει και το emoji: αγνή, ειλικρινής αγάπη που αντέχει στο χρόνο, όπως του γονιού προς το παιδί του, για παράδειγμα.

πηγή: difernews.gr