Δεκάδες οδηγοί «θύματα» της Google Maps: Ακολούθησαν παράκαμψη και βρέθηκαν σε ένα «βάλτο» λάσπης

Η τεχνολογία είναι αυτή που ορίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται συχνά, δεν πρέπει να αποτελεί… θέσφατο. Κι αυτό το διαπίστωσαν πρόσφατα με τον πιο… ταλαίπωρο τρόπο περίπου 100 οδηγοί στο Ντένβερ. 

Λόγω ενός τροχαίου στην Peña Boulevard, τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ, η εφαρμογή έδινε στους οδηγούς μία γρήγορη παράκαμψη για να αποφύγουν τη συμφόρηση.

Όσοι εμπιστεύτηκαν την εφαρμογή, ατύχησαν. Καθώς οι οδηγίες κατηύθυναν τους οδηγούς σε ένα χωματόδρομο που οι βροχές είχαν μετατρέψει σε έναν απέραντο… βάλτο λάσπης.

Τα αυτοκίνητα άρχισαν να «πατινάρουν» και, στη συνέχεια, κόλλησαν ομαδικά στη λάσπη.

Η Connie Monsees βρισκόταν καθ’οδόν για να πάρει τον σύζυγό της από το αεροδρόμιο όταν βρέθηκε μπροστά στο… χάος!

«Σκέφτηκα μήπως υπήρχε κάποια παράκαμψη, το έβαλα στο Google Maps κι όντως μου έδωσε μία παράκαμψη στο μισό της ώρας. Αρχικά ήταν 43 λεπτά η κίνηση και το έδινε 23. Οπότε, βγήκα από την έξοδο και οδήγησα εκεί που μου υποδείκνυε. Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα που πήγαιναν στο χωματόδρομο οπότε είπα, μάλλον καλά πάμε. Αλλά δεν ήταν έτσι…».

Η Monsees ήταν από τους τυχερούς οδηγούς καθώς η τετρακίνηση στο αυτοκίνητο τη βοήθησε να ξεκολλήσει γρήγορα και, μάλιστα, μετέφερε και δύο ανθρώπους στο αεροδρόμιο για να μη χάσουν τις πτήσεις τους.

«Όταν καθορίζουμε τις διαδρομές, υπολογίζουμε πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του δρόμου και την αμεσότητα της διαδρομής. Ενώ πάντα εργαζόμαστε για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, όπως ο καιρός. Καλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες, να παραμένουν σε επιφυλακή και να χρησιμοποιούν το προσωπικό κριτήριο όταν οδηγούν», γράφει σε ανακοίνωσή της η Google.

πηγή: cnn.gr