Δεν έδωσε το πράσινο φως: Αυτό είναι το κρας τεστ που θα κρίνει πότε θα αρθούν τα μέτρα

Υπό άκρα µυστικότητα το Μαξίµου και το υπουργείο Υγείας προετοιµάζουν την άρση των περιορισμών και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.


Ακόμα ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει το πράσινο φως. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει την εισήγηση της επιστημονικής ομάδας του κ. Τσιόρδα για το πώς και πότε πρέπει να γίνει η άρση και περιμένει πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις του.

Βασικό κριτήριο για την ενεργοποίηση της άρσης των περιορισµών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθµού κρουσµάτων, αλλά και το κρας τεστ του Πάσχα.

Αν οι πολίτες δείξουν αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία, τότε η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα μπει στην τελική ευθεία και μέσα στον Μάη θα δούμε την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.


Αν όμως την Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικά την Κυριακή του Πάσχα δούμε εικόνες χαλάρωσης των μέτρων και συνωστισμού, τότε το σχέδιο θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση καθώς η ατζέντα συζήτησης δεν θα αφορά πλέον στην άρση, αλλά σε πιο σκληρά μέτρα απαγόρευσης.

Κύκλοι του Μαξίμου λένε ότι το μαχαίρι και το καρπούζι βρίσκονται στα χέρια των πολιτών.

Αν πειθαρχήσουν και περάσουν με επιτυχία το κρας τεστ του Πάσχα θα μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή στην κανονικότητα…