Δέσμευση Μητσοτάκη για το έργο στο Ελληνικό

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε ομιλία στην 3η Διεθνή Ευρω-Αραβική Σύνοδο (EU-Arab Summit), που πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ηγετών, υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων κρατών-μελών της ΕΕ και αραβικών χωρών, καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις στα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης από το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες που μένουν ανεκμετάλλευτες, όπως για παράδειγμα αυτή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Τέταρτον και ίσως σημαντικότερο παράδειγμα επενδυτικών ευκαιριών, το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό. Η έκταση του πρώην αεροδρομίου αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, το οποίο συμβολίζει από τη μια τις τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης  της δημόσιας περιουσίας και ταυτόχρονα βέβαια συμβολίζει και την μνημειώδη αναποτελεσματικότητα τη κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Περιορίζομαι μόνο να υπενθυμίσω ότι η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την έκταση των 6.200 στρεμμάτων, η ανακήρυξη του αναδόχου και η υπογραφή της σύμβασης πώλησης, ολοκληρώθηκαν από την  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014. Έκτοτε, η κυβερνητική αναβλητικότητα, η εμπλοκή του έργου στις γραφειοκρατικές αδειοδοτικές διαδικασίες, έχουν καθηλώσει την πορεία  του. Το έργο αυτό όμως,  μπορεί να προσφέρει άμεσα δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Να προσθέσει 1% του ΑΕΠ της χώρας. Υποέργα του να προσελκύσουν κεφάλαια, από πολλούς διαφορετικούς επενδυτικούς πόρους. Και βέβαια θα αλλάξει την όψη της Αθήνας, και θα αποτελέσει από μόνο του την καλύτερη διαφήμιση για τη νέα Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι η πρώτη από ένα πλήθος δράσεων της κυβέρνησής μας, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα αφορά την τάχιστη δρομολόγηση  του έργου αυτού, ώστε το Ελληνικό να δώσει πνοή στην πρωτεύουσα και να σηματοδοτήσει διεθνώς την αλλαγή σελίδας της χώρας».

πηγή: iglyfada.gr