Διαβούλευση για τη νέα πεζογέφυρα της Βούλας

Το λόγο στους τοπικούς φορείς και τους δημότες δίνει η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συζητώντας ένα εμβληματικό έργο της Βούλας στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. 

Η κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλιακή λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος του κέντρου Νότος, θα συζητηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πεζογέφυρα έρχεται να λύσει με τον αισθητικά αρτιότερο τρόπο ένα πραγματικό σοβαρό πρόβλημα, αυτό της ασφάλειας των πεζών, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαίο ατύχημα.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας θα είναι σύμφωνα με τη μελέτη αρκετά πρωτοποριακή, καθώς δεν θα έχει σκάλες ή ανελκυστήρες, αλλά κυκλικές ράμπες στις δύο πλευρές της, με σχεδιασμό από γυαλί, μέταλλο και ξύλο που θα θυμίζει ιστιοφόρο.

 

Το κόστος της, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αγγίζει τα 3 εκατ. €, δεν θα καταβληθεί από το δημοτικό ταμείο, αλλά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπου έχει γίνει και το σχετικό αίτημα.

Σημειωτέον ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένα θεσμοθετημένο όργανο διαλόγου με συγκεκριμένη σύνθεση που προέκυψε μετά από σχετική πρόσφατη διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι συνεδριάσεις της είναι δημόσιες, ωστόσο το κοινό δεν έχει δικαίωμα λόγου εκτός αν το παραχωρήσει ο πρόεδρός της.

πηγή