Διαρρήξεις – Νότια Προάστια: Συνελήφθησαν οι “διαρρήκτες του Κουρκούλη”

Τα μέλη της σπείρας διαρρηκτών, που είχαν εισβάλει, μεταξύ άλλων και στο συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης με την επίσης δημοφιλή τραγουδίστρια σύζυγό του Κέλλυ Κελεκίδου, στα Νότια Προάστια, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Στις αρχές Ιουλίου μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει στο συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένει το ζεύγος των τραγουδιστών. Οι πληροφορίες, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τότε, ανέφεραν ότι οι “ποντικοί” είχαν εισβάλει και στην κατοικία του Νίκου Κουρκούλη, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει μετρητά και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ. Μιλώντας όμως σε μέσα ενημέρωσης, μόλις δημοσιοποιήθηκε η είδηση, ο τραγουδιστής ανέφερε ότι οι διαρρήκτες, ναι μεν είχαν εισβάλει στο συγκρότημα και είχαν διαρρήξει σπίτια γειτόνων του, αλλά όχι στο δικό του. Είχε δηλώσει ακόμη ότι πήγε στο Τμήμα Αργυρούπολης – Ελληνικού για να καταγγείλει την εισβολή στο συγκρότημα γενικά και όχι στο δικό του σπίτι.

Πάντως, έως τώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει τους συλληφθέντες με έντεκα διαρρήξεις στις τρεις περιοχές που προαναφέρθηκαν. Οι Γεωργιανοί μπουκαδόροι, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Γλυφάδα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, μετά από παρακολούθηση, επέλεγαν  σπίτια πολυτελή στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν είτε στις δουλειές τους είτε για διακοπές.

 

Χτυπούσαν Ιούνιο – Ιούλιο

Είχαν αναπτύξει τη δράση τους  τελευταίους δύο μήνες και έδειχναν ιδιαίτερη “προτίμηση” σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα των περιοχών Ελληνικού, Γλυφάδας και Αργυρούπολης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες και συνεργοί τους που αναζητούνται, εναλλάσσονταν, ανά περίπτωση, στη σύνθεση της ομάδας που χτυπούσε. Εξαπέλυαν τις ληστρικές επιθέσεις, πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Το αντικλείδι – πασπαρτού

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, συνεχίζει η Αστυνομία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν από την κεντρική θύρα εισόδου στις οικίες, είτε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου είτε με κατάλληλο αντικλείδι – πασπαρτού, και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Χρησιμοποιούσαν διάφορα αυτοκίνητα

Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικά “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα έτσι ώστε να δυσχεραίνουν την ταυτοποίηση – διασύνδεση τους με τις διαρρήξεις- κλοπές που διέπρατταν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ενώ μετά από έρευνες σε κατασχεθέν όχημα και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 4 κινητά τηλέφωνα,
 • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
 • φωτογραφική μηχανή,
 • 18 κολιέ,
 • 4 ζεύγη σκουλαρίκια,
 • 4 δακτυλίδια,
 • 2 ρολόγια χειρός,
 • αλυσίδα χειρός,
 • 2 θήκες κοσμημάτων,
 • 860 ευρώ,
 • κλειδί πασπαρτού, κόφτης και φαλτσέτα.

πηγή: Πέτρος Καρσιώτης / alphafreepress.gr