Δικαιώματα δημοτών στα μισθωμένα πάρκινγκ της Βουλιαγμένης

Έναν νέο Κανονισμό που καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των μισθωμένων δημοτικών χώρων στάθμευσης υιοθέτησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Ο Κανονισμός έχει πεδίο εφαρμογής στα πάρκινγκ που μισθώνουν ιδιωτικές εταιρείες στη Βουλιαγμένη και συγκεκριμένα: Στο ξενοδοχείο Divani, στον όρμο Μαλτσινιώτη, κάτω από το εστιατόριο Ιθάκη, μπροστά στο πρώην ξενοδοχείο Αρμονία και στο εστιατόριο Λάμπρος.

Κάθε χώρος στάθμευσης, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, «υποχρεούται να διαθέτει ποσοστό 20% των θέσεων δωρεάν στους δημότες οι οποίοι θα εφοδιαστούν με κάρτα δημότη και δύο θέσεις δωρεάν για ΑμεΑ σε ειδικό χώρο με ξεχωριστές διαγραμμίσεις (για τις δωρεάν θέσεις).

Το πλαίσιο καθορίζει οροφή για το κόστος στάθμευσης: «Το ανώτατο ωριαίο τίμημα στάθμευσης ανά όχημα δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 4 ευρώ για την πρώτη ώρα στάθμευσης και 1 ευρώ κάθε επιπλέον ώρα με μέγιστο τίμημα 10 ευρώ την ημέρα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Παράλληλα, διευκρινίζεται με σαφήνεια το ωράριο λειτουργίας από τις 8 π.μ. ως τις 10.30 μ.μ. «Ο χώρος στάθμευσης θα παραμένει ανοικτός και ελεύθερος για το κοινό τις ώρες πέραν του καθορισμένουν ωραρίου λειτουργίας και εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν λειτουργεί», όπως διατυπώνεται στο κείμενο.

Το θέμα καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Θάνος Ματόπουλος. «Δεν συμφωνούμε στην εμπορευματοποίηση δημοτικών ακινήτων γιατί προορίζονται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης», εξήγησε.

Μια σειρά επιφυλάξεων εξέφρασε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος. «Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για να μισθωθούν και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι», εκτίμησε και παρατήρησε ότι δεν θα έχουν δικαιώματα στάθμευσης οι κάτοικοι που δεν είναι δημότες, καθώς επίσης και ότι το σύστημα ελέγχου για το 20% των θέσεων έχει κενά.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πάντως απάντησε ότι οι συγκεκριμένοι χώροι μισθώνονταν εδώ και πολλά χρόνια και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι «άλλοι μισθωμένοι χώροι δεν θα υπάρξουν, τουλάχιστον στη δική μας διοίκηση». Επίσης, είπε ότι θα τυπωθεί ένα ειδικό αυτοκόλλητο για τον εύκολο έλεγχο των οχημάτων των δημοτών.

Συντάκτης: Γιώργος Λαουτάρης

πηγή: 3vita.gr