Δήλωση Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου για την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

“Η Γλυφάδα μας όλες αυτές τις μέρες παραμένει πεντακάθαρη.

Γιατί ο αυτονόητος και δεδομένος σεβασμός μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στις συλλογικές τους διεκδικήσεις, δεν μπορεί κάθε φορά να συνεπάγεται υποβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Δεν γεμίσαμε σκουπίδια λόγω της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι στην πόλη μας η σχέση εργαζομένων στην καθαριότητα και δημοτικής αρχής είναι αγαστή, είναι σχέση συνεργασίας και αγάπης.
Μαζί καθόμαστε κάθε φορά στο τραπέζι και λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, όσο δύσκολα και σύνθετα κι αν είναι.

Τα προηγούμενα χρόνια στη Γλυφάδα λάβαμε δύσκολες αποφάσεις που είχαν όμως σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του μόνιμου προσωπικού μας στην υπηρεσία καθαριότητας (υπήρχε απόλυτη ανάγκη) και τη ριζική αναβάθμιση του σχετικού εξοπλισμού και των υποδομών. Τα αποτελέσματα της κοινής προσπάθειας δημοτικής αρχής και εργαζομένων υπήρξαν εξαιρετικά.

Και τώρα που χρειάστηκε, οι εργαζόμενοί μας βγήκαν μπροστά – τους ευχαριστούμε από καρδιάς – για να μην γεμίσει με τόνους σκουπιδιών η πόλη μας και μπει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους εκτός Γλυφάδας και σήμερα κινητοποιήθηκαν και έκαναν «επίσκεψη» στο αμαξοστάσιό μας συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από άλλους Δήμους για να σταματήσει με το έτσι θέλω η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη μας.

Με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε τη δημόσια λειτουργία της καθαριότητας στην πόλη μας με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συνδικαλιστικά τερτίπια σε ζητήματα καθαριότητας και δημόσιας υγείας δεν χωράνε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους κάποιοι αυτό.

Η δημοτική μας αρχή, η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννυ Καυκά, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά, αδιάκοπα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Προέχει η δημόσια υγεία. Προέχει το κοινό καλό.”

 Γιώργος Παπανικολάου