Δημιουργία θεματικού πάρκου ΑμεΑ στο Ελληνικό

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής η ανέγερση – Οι εγκαταστάσεις θα περιέχουν πισίνες και θεραπευτήρια που θα μπορούν να στεγάσουν τουλάχιστον 500 παιδιά ΑμεΑ

Τη δημιουργία ειδικού θεματικού πάρκου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑΜΕΑ θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. Το πάρκο βρίσκεται δίπλα από το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεΑ 9.000 τετραγωνικών μέτρων στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο για τη σχετική πρόταση και τη μελέτη η οποία έχει καταρτιστεί, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δεσμεύθηκε να συμβάλει η Περιφέρεια στην ανέγερση του Πάρκου και την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ο οποίος απαιτείται για να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και από το σύνολο των πολιτών.

Η ταυτότητα του έργου

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κοντά σε σταθμό του Μετρό και άρα θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ενδιαφερομένους όλης της Αττικής.

Η πρόταση αφορά έναν χώρο περίπου 30 στρεμμάτων δίπλα από το κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάζεται μετά από προγραμματική του δήμου και της Lamda Development, και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι. Οι εγκαταστάσεις 9.000 τ.μ., θα περιέχουν πισίνες, θεραπευτήρια που θα μπορούν να στεγάσουν τουλάχιστον 500 παιδιά ΑμεΑ αλλά και ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο ΑΜΕΑ στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλος. Ο κ. Πατούλης ζήτησε να συνεργαστούν με το Δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος του έργου θα ανέλθει περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.

Γ. Πατούλης: Κανένα άτομο με αναπηρία να μην μείνει στο περιθώριο

Ο Γ. Πατούλης αφού υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρία ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάρκο εμβληματικού χαρακτήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑΜΕΑ όλης της Αττικής. Στην συνέχεια  επισήμανε ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και να συμβάλουμε έμπρακτα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. «Κοινό μας στοίχημα, λοιπόν, είναι κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια νόσο να μην μείνει στο περιθώριο της ζωής» σημείωσε.

Σημείωσε επιπλέον πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει από τον κ. Κωνσταντάτο  δείχνει  ότι  πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και ώριμη πρόταση. «Με ευαισθησία και ιδιαίτερη μέριμνα, δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο που έλειπε από την Αττική μας και γι’ αυτό και το στηρίζουμε και το χρηματοδοτούμε. Σύντομα θα είμαστε στη θέση να ανοίξουμε τις πύλες του σημαντικού αυτού έργου για τα παιδιά μας. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο, που συμβάλλει συνεχώς και καθοριστικά στο να σχεδιάζει, να διαμορφώνει και να αλλάζει το δήμο του. Μια περιοχή της Αττικής που είχε ανάγκη για να αλλάξει εδώ και δεκαετίες» ανέφερε.

πηγή: naftemporiki.gr