Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας – Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίων

Μια ξεχωριστή γιορτή, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, αφιερωμένη στη μαγεία των βιβλίων, θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ιδιαίτερα φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους χώρο της Βιβλιοθήκης. Χώρο πολιτισμού, συλλογής γνώσης, πολιτιστικής ανταλλαγής και μάθησης. Κόμβος ανταλλαγής πληροφοριών.

Σκοπός της γιορτής αυτής είναι η διάδοση της φιλαναγνωσίας, η γνωριμία του χώρου της Βιβλιοθήκης μας στο ευρύτερο κοινό, αλλά κυρίως η ανταλλαγή σκέψεων,
συναισθημάτων και ιδεών, καθώς προσφέροντας ένα αγαπημένο μας βιβλίο,
προσφέρουμε παράλληλα στο νέο αναγνώστη την εμπειρία μας από την επαφή μας με το βιβλίο αυτό.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ανταλλαγής Βιβλίων, από τη Δευτέρα 17/12/2018
έως και την Παρασκευή 21/12/2018 και μεταξύ των ωρών 12:00 έως 14:00, οι αναγνώστες μπορούν να φέρουν βιβλία που μένουν στην Βιβλιοθήκη τους διαβασμένα και ίσως ξεχασμένα, ώστε να πάρουν νέα ζωή στα χέρια του επόμενου αναγνώστη τους,
έχοντας έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία της ανάγνωσης,
αλλά και την αγάπη τους για το βιβλίο με άλλους βιβλιόφιλους.

Η Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίων προωθεί την αγάπη για το βιβλίο και παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Κάποιοι λένε πως όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο οι σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας, αποτυπώνονται σε αυτό.
Προσφέροντας λοιπόν ένα βιβλίο, προσφέρουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιείται καταγραφή των βιβλίων. Κάθε αναγνώστης θα μπορεί να παίρνει τον ίδιο αριθμό βιβλίων που έχει φέρει.

Σημειώνεται πως, κατά την διάρκεια της εβδομάδας αυτής, δεν θα γίνονται δεκτές δωρεές βιβλίων στην βιβλιοθήκη.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας
Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδας / Διασχολικό