Βουλή των θυγατέρων – διόρισαν τις κόρες τους οι προϊστάμενες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του γενικού γραμματέα (έγγραφα)

Σάλο και έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η μεγάλη πρόκληση των διορισμών θυγατέρων στη Βουλή από πρόσωπα που έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης ενώ δεν λείπουν οι διορισμοί δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής και μετατάξεις άλλων θυγατέρων υπουργών της κυβέρνησης.

« Ο ποντικός και η θυγατέρα του» είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού. Πρόκειται για ένα ευτράπελο παραμύθι που ξετυλίγεται ως λαϊκό παραμύθι για τον πλούτο και την αμετροέπεια. Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δίνει την ύστατη μάχη για να περιορίσει την ζημιά των ευρωεκλογών, όμως την ίδια στιγμή οι «ποντικοί» του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ότι πηδούν από το καράβι φροντίζουν τα παιδιά τους κουνώντας μαντήλι.
Κάτι τέτοιο γίνεται αυτές τις μέρες στη Βουλή καθώς όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Dikaiologitika news , δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον Νίκο Βούτση , φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους λίγα μόνο 24ωρα πριν η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί για τις εκλογές.

Η πρώτη περίπτωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν τις τροπολογίες που κατέθεσαν να κόβονται λόγω «ηθικής τάξης» είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής , Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019 όπως φαίνεται και στη σχετική απόφαση που αποκαλύπτουν σήμερα τα Dnews στο Ίδρυμα της Βουλής για ένα χρόνο.

Η Β. Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Δούρου επί προεδρίας Ζ. Κωνσταντοπούλου και βέβαια είχε κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Η απορία όλων είναι πώς γίνεται μία στενογράφος να τοποθετείται συντονίστρια σε ένα τόσο δύσκολο και με ανάγκη ιδιαίτερης γνώσης αντικείμενο όπως είναι ο φάκελος της Κύπρου. Η Τσακανίκα όμως είχε και άλλες δραστηριότητες.

Ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της.

Η παραίτηση φυσικά έχει εξήγηση. Κι αυτό διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι ακριβώς η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της! Ο διορισμός αυτός έγινε αμέσως γνωστός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν να γίνουν και χοντρά παράπονα προς την ίδια.

Ακόμα, η Β. Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στην βιβλιοθήκη για τα οποία συζητείται ότι λάμβανε κι από εκεί κάποια αποζημίωση.

ΘΥΓΑΤΕΡΑ Νο 2

Την θυγατέρα της βόλεψε και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού στην ίδια υπηρεσία (Ίδρυμα της Βουλής) και την ίδια ημερομηνία. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που επίσης δημοσιεύουν τα Dnews , διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαίου.

Κι ενώ στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη προκληθεί σάλος, οι βουλευτές που γνώριζαν το τι είχε γίνει ξέσπασαν όταν είδαν τον αντιπρόεδρο Σ. Φάμελλο να «κόβει» τις βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή και είχαν ξεπεράσει τις 100 στον αριθμό μόλις σε 2 24ωρα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία στη Βουλή, από το 2010 και μετά οι διορισμοί στη Βουλή ήταν ελάχιστοι και σε θέσεις ανάγκης, Συνολικά η Βουλή δεν είχε από τα μνημόνια και μετά πάνω από 60 με 70 συμβασιούχους ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ο αριθμός εκτινάχθηκε με την Βουλή να μετρα σήμερα μερικές εκατοντάδες.

Στις αποφάσεις των ημερών μπορεί να δει κανείς και μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή. Ακόμα, γνωστός δημοσιογράφος που υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης διορίστηκε στο καναλι της Βουλής ενώ άλλος δημοσιογράφος που υπηρετούσε στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται κι αυτός στο κανάλι της Βουλής.

πηγή: Γιάννης Χρηστάκος / dikaiologitika.gr