Δωρεάν μαστογραφίες σε 300 γυναίκες της Γλυφάδας

Μαστογραφικός έλεγχος με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα θα διενεργηθεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου δωρεάν σε Γλυφαδιώτισσες.

Είναι μία δράση του Συλλόγου “Μαζί για τη ζωή”, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, ο Σύλλογος “Μαζί για τη ζωή” προσφέρει και φέτος τη δυνατότητα σε γυναίκες να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τη ζωή τους. “Παρά την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα , αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα της ζωής τους θα επηρεαστεί ελάχιστα” τονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου “Μαζί για τη ζωή”, δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας Σάσα Πατεράκη και εξηγεί ότι “φέτος λόγω Covid 19 οι μαστογραφίες, για μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν θα πραγματοποιηθούν από Κινητή Μονάδα Μαστογράφου αλλά θα γίνουν στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” του Νοσοκομείου “Αγιος Σάββας”, που εδρεύει στη συμβολή των οδών Ασωπίου 4 και Παράσχου, στο Πεδίον του Άρεως”.

Οι γυναίκες που θα εξετασθούν πρέπει να είναι μεταξύ 40 και 70 ετών, να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό και να μην έχουν έμμηνο ρύση 3 ημέρες πριν και 5 ημέρες μετά την εξέταση. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 213 2025299 και 6972 999783, την κ. Σάσα Πατεράκη, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Επειδή υπάρχει διαθεσιμότητα για 300 μαστογραφίες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.