Αποκάλυψη Θεοδωρικάκου: «Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές»!

Δωρεάν θα δοθούν οι μάσκες στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος!


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

“Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και τη χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές”, πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.


Πάντως, οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν σύγχυση, καθώς λίγα λεπτά πριν τα όσα είπε ο ίδιος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ανακοινώσει ότι το κόστος των μασκών θα επιβαρύνει τους γονείς.

Ο Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ανακοίνωσε επίσης ότι μπορεί να παραταθεί και για τονμ Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here