Δούρου – Κωνσταντέλλος εγκαινίασαν την Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας

Ήταν η …πρώτη – και η τελευταία όπως δήλωσε – κορδέλα που έκοψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μαζί με τη Ρένα Δούρου το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 εγκαινίασαν την 30ή Ανθοκομική Έκθεση της Βάρκιζας, αναβιώνοντας έναν θεσμό που για διάφορους λόγους ατόνισε επί τρία χρόνια.

Στο χαιρετισμό της η Ρένα Δούρου τόνισε ότι θεωρεί τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρότυπο, ενώ δεν έλειψαν και τα αστεία με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που τον χαρακτηρίζει «γαλάζιο Δήμαρχο», πειράζοντάς τον ότι εκτίθεται δίπλα της.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος από τη μεριά του χαιρέτισε την αναβίωση του θεσμού και στάθηκε ιδιαίτερα κατά τον χαιρετισμό του στις πρωτοβουλίες του Δήμου για το πράσινο και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Σε ένα από τα περίπτερα της Έκθεσης άλλωστε ο Δήμος επιδεικνύει το εδαφοβελτιωτικό που παράγεται από τα πράσινα απόβλητα των δημοτών μαζί με τα οργανικά απόβλητα των καφέ κάδων στο πρωτοποριακό πρόγραμμα κομποστοποίησης που καταλήγει στο προϊόν Vita Green.

Ο καθηγητής Χημείας του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Χασάπης, έδωσε μάλιστα στη Ρένα Δούρου και τον Γιώργο Βλάχο ένα δείγμα του υλικού για να το μυρίσουν, τονίζοντας την αξία της διαδικασίας για το περιβάλλον, καθώς μειώνει τα προς διάθεση απόβλητα και υπηρετεί το στόχο της επαναχρησιμοποίησης.

Η Ρένα Δούρου ψώνισε δύο γλαστράκια, περιηγήθηκε στα περίπτερα και μίλησε με τους επισκέπτες της έκθεσης, πλάι στον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η Ανθοκομική Έκθεση της Βάρκιζας λειτουργεί καθημερινά ως τις 19 Μαΐου 2019 στο πλακόστρωτο της παραλίας Βάρκιζας από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr


Ξεκινάει στη Βάρκιζα η 30η Ανθοκομική Έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό