Δύο ιαγουάρους σκότωσαν οι φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Close-up of a jaguar resting on a branch in the Peruvian jungle

Τα δύο ζώα φέρονται να βγήκαν από τα κλουβιά τους, ενεργοποιώντας τα «πρωτόκολλα ασφαλείας» του πάρκου, το οποίο δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό. 

Σύμφωνα με το zoosos.gr, η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου αναφέρει πως οι δύο ιαγουάροι κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κλουβιά τους, όταν μία αντιλόπη έσπασε τη γυάλινη περίφραξη των χώρων που βρίσκονται τα ζώα, χτυπώντας με τα κέρατά της.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το γεγονός επιβεβαίωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ μιλώντας στην πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως το γεγονός έλαβε χώρα προ δύο εβδομάδων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του το γεγονός. Ακόμη, ο φιλοζωικός ιστότοπος αναφέρει πως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται καμία λεπτομέρεια για τις συνθήκες υπό τις οποίες βγήκαν τα ζώα από τα κλουβιά τους, τονίζοντας πως αυτό συνέβη σε ώρες που το πάρκο λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους επισκέπτες και τα παιδιά που βρίσκονταν ανάμεσά τους.

Η ανακοίνωση του Πάρκου

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δυο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου.»

πηγή: star.gr