Δύο νέα έργα ανάπλασης στον Δ. Γλυφάδας μόλις ξεκίνησαν.

Δείτε τι ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου :

Στα δύο άκρα της πόλης μας, στην Κρήτης και στη Σερρών, ξεκινά μια σπουδαία αστική αναγέννηση !
Δύο έργα πνοής, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και δίνουν καινούργια όψη στην πόλη μας.

Περάστε μια βόλτα να δείτε τα εργοτάξια που λειτουργούν σε πλήρεις ρυθμούς: Στις δύο άκρες της Γλυφάδας, στα όρια με τη Βούλα και στα όρια με το πρώην διεθνές αεροδρόμιο, δημιουργούμε μεγάλους και σύγχρονους χώρους περιπάτου και ποδηλάτου πολλών χιλιομέτρων.

Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε το:
Δύο καταπράσινες γειτονιές, όπως τόσες γωνιές που ζηλεύουμε σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να περπατάνε, να κάνουν τζόκινγκ, ποδήλατο, να κάνουν βόλτα τα μωρά στα καρότσια, να χαζεύουν, να απολαμβάνουν τη θέα στο βουνό και στη θάλασσα.

Η μία περιπατητική διαδρομή θα είναι κατά μήκος του ρέματος της Ευρυάλης, στην επί χρόνια εγκαταλελειμμένη οδό Κρήτης.

Η δεύτερη περιπατητική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη αστική περιοχή στην Αιξωνή (Σερρών, Ιεράπετρας, Δαβάκη, Σαλαμίνος). Είναι δε το πρώτο βήμα για έναν ενιαίο χώρο περιπάτου περιμετρικά του Υμηττού !

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Όταν ολοκληρωθούν, δύο μεγάλες γειτονιές θα έχουν κυριολεκτικά μεταμορφωθεί.
Κάθε κάτοικος και επισκέπτης θα απολαμβάνει ένα σύγχρονο, ποιοτικό χώρο περιπάτου και αναψυχής, υψηλής αισθητικής, με έντονο πράσινο και βιοκλιματικά υλικά. Θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι, θα τοποθετηθούν καθιστικά, θα φυτευτούν νέα δέντρα, θα υπάρξει η κατάλληλη πλακόστρωση όπου είναι απαραίτητο, ενώ θα ληφθεί κάθε ειδική πρόνοια για τα ΑΜΕΑ.

Ένα ακόμα σπουδαίο, διπλό έργο για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλη τη Γλυφάδα μας ξεκίνησε και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό.

Η ζωή μας συνεχίζει να αλλάζει με έργα 🙂.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ