Εφιαλτική εκτίμηση για τα κρούσματα της Τρίτης: Θα «σπάσει» το φράγμα των 4.000;

Αύξηση 157,80% παρουσίασαν σε διάστημα μιας εβδομάδας τα κρούσματα. Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τεράστια αύξηση και την Τρίτη και αριθμούς που θα προσεγγίσουν επίπεδα ρεκόρ.


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η εκθετική αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Δέλτα, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία αλλά και εκτιμήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και εφιαλτικές για τα επόμενα 24ωρα.

Σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα (12.07), παρουσίασαν αύξηση 157,80%! Από τα 801 στις 5 Ιουλίου, φτάσαμε σήμερα στα 2.065 τα οποία προφανώς και προβληματίζουν τους ειδικούς.

Αν ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων παραμείνει ο ίδιος, τότε τα κρούσματα δεδομένα θα φτάσουν πάνω από τα 3.000. Με τους ρυθμούς, όμως, που αυξάνονται δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και το φράγμα των 4.000 όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις αρκετών επιστημόνων…


Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα

Στην ανακοίνωση της Δευτέρας (12.07), όπου επί της ουσίας έχουν προσμετρηθεί τα θετικά κρούσματα από τους ελέγχους της Κυριακής που παραδοσιακά είναι λιγότεροι, ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι εξαιρετικά υψηλός.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 2.065 νέα κρούσματα, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν 10 νέοι θάνατοι τη στιγμή που στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 139 συμπολίτες. Οι αριθμοί, αλλά και οι προβλέψεις, μόνο ευοίωνοι δεν είναι με τη διασπορά του ιού επίσης να προβληματίζει.

Στην Αττική ανιχνεύτηκαν 892 κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα, ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν στα 126 και στην Κρήτη 252 προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

πηγή : newsbomb.gr