Έφτιαξαν ένα τεράστιο γκράφιτι για τον Θανάση Βέγγο στην Πάτρα (pics)

Για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου ηθοποιού

Η απώλεια του Θανάση Βέγγου είναι τεράστια και στην Πάτρα σκέφτηκαν έναν όμορφο τρόπο για να τιμήσουν τη μνήμη του. Συγκεκριμένα, έφτιαξαν ένα τεράστιο γκράφιτι σε πολυκατοικία που απεικονίζει τον αγαπημένο ηθοποιό.

Το έργο έχει τίτλο «Πάλι στον πόλεμο Θανάση;» και τον απεικονίζει – ως συνήθως – να τρέχει.

Η τοιχογραφία στην πολυκατοικία επί της Λεωφόρου Γούναρη έγινε από την ομάδα PoliticalStencil και είναι με χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών στο πλαίσιο της διοργάνωσης ArtWalk 3, Art In Progress .

Οι δημιουργοί έγραψαν για το έργο τους: «Ο καλός μας άνθρωπος.

Ο μονίμως κατατρεγμένος φουκαράς, ο μπεσαλής μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής της διπλανής πόρτας και ο παλαβός πράκτορας. Ο χαμηλών τόνων ηλικιωμένος στις Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου όπως επίσης ο θηροφύλακας που τουφεκίζει εν ψυχρώ τον παράνομο λαθροθήρα.

Αλλά και ο Βέγγος της στρατιωτικής θητείας στην Μακρόνησο ως “ανεπιθύμητος” λόγω των πολιτικών φρονημάτων του πατέρα του, ήρωα της αντίστασης απέναντι στους Ναζί.

Γι’ αυτόν τον Βέγγο, που αγωνίζεται, τρέχει, σακατεύεται αλλά παίρνει θέση πάντα στο πλευρό των απλών και κατατρεγμένων ανθρώπων, δημιουργήθηκε η τοιχογραφία στα πλαίσια της διοργάνωσης ArtWalk 3, Art In Progress από την ομάδα PoliticalStencil».

πηγή: a-sports.gr