Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του, Δημήτρης Οικονόμου.

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» τόνισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια ο Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος από το 1989 ήταν συνοδοιπόρος του Βασίλη Λυριτζή ενώ είχαν αναπτύξει και οικογενειακούς δεσμούς καθώς ήταν κουμπάροι.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Λυριτζή

Την Τετάρτη 3 Απριλίου ορίστηκε να γίνει η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή που έφυγε τα ξημερώματα χτυπημένος από τον καρκίνο.Η πολιτική κηδεία θα τελεστεί στο Α΄νεκροταφείο στις 3 το μεσημέρι.

Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν να κάνουν δωρεά στο σωματείο “ΦΛΟΓΑ”. Την ανακοίνωση έκανε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Έφυγε από τη ζωή στις 5.30 νικημένος από τον καρκίνο. Ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ. Έδωσε μάχη τον τελευταίο μήνα στο νοσοκομείο, στον Άγιο Σάββα. Κουμπαριάσαμε. Βάφτισα τον γιο του μαζί με έναν άλλο συνάδελφο. Η κηδεία του Βασίλη θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου.

Δείτε την ανακοίνωση της τραγικής είδησης από τους παρουσιαστές του «Σήμερα»:

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και επιστροφή στην Αθήνα στη «μάχιμη» δημοσιογραφία. Στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το flash.gr

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του realfm 97,8, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας Eθνος.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

πηγή: real.gr