Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Αποσπόρης, η ανακοίνωση της η ΠΑΕ Πανιώνιος

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο συνθέτης και στιχουργός του σύγχρονου ύμνου του Πανιωνίου, Σάκης (Αναστάσιος) Αποσπόρης. Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν και αδερφός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν διευθυντή των ακαδημιών του Πανιωνίου, Στέλιου Αποσπόρη, έδινε τις τελευταίες 75 μέρες μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ευρισκόμενος στην εντατική.

Ο Σάκης Αποσπόρης συνέθεσε τον ύμνο του Ιστορικού το 2001, έναν ύμνο στον οποίο έδωσε φωνή ο τραγουδιστής Σπύρος Χαλικιόπουλος. Το δημιούργημά του ακούστηκε για πρώτη φορά από τα μεγάφωνα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης στις 23 Σεπτεμβρίου 2001 πριν τον αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (2-2) και από τότε συντροφεύει πάντα τους φίλους της ομάδας όπου παίζει ο Πανιώνιος. Πρέπει να τονίσουμε μάλιστα πως ο Σάκης Αποσπόρης χάρισε στον Πανιώνιο τον καινούριο του ύμνο χωρίς καμία οικονομική αξίωση από το σύλλογο.

Η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του είναι πολύ μεγάλη καθώς ο ύμνος του θα ακούγεται για πολλά χρόνια ακόμη για να θυμίζει τη σημαντική προσφορά του στην ομάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι. Καλό παράδεισο.

Με ανακοίνωση της, η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του συνθέτη και στιχουργού του σύγχρονου ύμνου των “κυανέρυθρων”, Σάκη Αποσπόρη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η διοίκηση, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αναστάσιου (Σάκη) Αποσπόρη για τον αδόκητο χαμό του. Ο εκλιπών Το 2000 συνδυάζοντας τις δυο αγάπες του, τον Αθλητισμό και τη Μουσική και θέλοντας να τιμήσει την προσφορά του αδελφού του Στέλιου Αποσπόρη στον ιστορικό ΠΑΝΙΩΝΙΟ έγραψε τους στίχους και την μουσική του συγχρόνου ύμνου του Συλλόγου.

H κηδεία του Σάκη Αποσπόρη θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 14:00  (νέο νεκροταφείο Γλυφάδας).

πηγές: panionia-idea.gr / panioniosfc.gr