Έφυγε από την ζωή ο Περικλής Παναγόπουλος

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πλοιοκτήτες, με ισχυρή παρουσία στο διεθνές ναυτιλιακό στερέωμα, και πατριάρχης της σύγχρονης ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, ο Περικλής Παναγόπουλος, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 84 ετών.

Ο Περικλής Παναγόπουλος, τιμηθείς μεταξύ άλλων και με το Βραβείο Ευκράντη για τη συνολική προσφορά του στη Ναυτιλία (2010), είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου 1935. Πατέρας του ήταν ο Μεσσήνιος Σταύρος Παναγόπουλος, ενώ η μητέρα καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη.

Σε ανακοίνωση της συζύγου του εκκλιπόντος, Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρονται τα εξής:

«”Έφυγε” ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019 ώρα 01:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών».

πηγή: naftikachronika.gr