Έφυγε για τον τελευταίο της διάπλου η Λίλα Κολοκοτρώνη

Μια από τις πιο αγαπητές μορφές της Βουλιαγμένης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Στην ηλικία των 84, η Λίλα Κολοκτρώνη «έσβησε» μετά από μια ολιγοήμερη ασθένεια που παρουσίασε επιπλοκές στις 27 Δεκεμβρίου. 

Το τελευταίο «αντίο» οι συγγενείς και οι φίλοι της θα το πουν στο Νεκροταφείο Βουλιαγμένης το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ.

Η Λίλα Κολοκοτρώνη συνέδεσε το όνομά της με τη γέννηση και ανάπτυξη ενός μοναδικού θεσμού, του Διάπλου Βουλιαγμένης. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις τελευταίες της κυριολεκτικά φωτογραφίες ήταν αυτή που παίρνει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία διοργάνωση του χειμερινού Διάπλου, στις 2 Δεκεμβρίου 2018, ως πρώτη στην κατηγορία της.

Υπήρξε για όσους την γνώρισαν ένας άνθρωπος με απίστευτη ζωτικότητα, θετική στάση ζωής, δημιουργικό πνεύμα και μαχητικότητα. Μια ζεστή προσωπικότητα που έκανε φίλους από όλες τις ηλικίες και τόνιζε με το προσωπικό της παράδειγμα τη σημασία της άθλησης και ενός εναλλακτικού μοντέλου ζωής.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη Λίλα Κολοκοτρώνη κατά βάση στο νερό. Υπήρξε φανατική χειμερινή κολυμβήτρια και εμψυχωτής διοργανώσεων όπως ο θερινός και μετέπειτα χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης, που απευθύνονταν σε όλους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο της Λίλας Κολοκοτρώνει τονίζει:

«Η κυρία Λίλα μας. Με αστείρευτη ενέργεια, με εφηβική ζωντάνια και όρεξη για δράση.   Με πηγαία αγάπη για τη θάλασσα, για την κολύμβηση, για τον αθλητισμό, που ήθελε να παρακινεί τους γύρω της να την ακολουθούν. Αψηφώντας το χρόνο, σε ξεγέλαγε με τον ενθουσιασμό της και με την ακούραστη στάση ζωής της. Η εμπνεύστρια και «μητέρα» του χειμερινού διάπλου Βουλιαγμένης, που κρατάει από το 2002.

Μέλος στην οικογένειά μας εδώ και 36 χρόνια. Που ήξερε να παίρνει το Χρυσό Μετάλλιο στη ζωή.

Η δικιά μας κυρία Λίλα«.

Photo credit: Ιωάννης Αργεντίνης
Η ψυχή του θεσμού, Λίλα Κολοκοτρώνη, νικήτρια του Θερινού Διάπλου Βουλιαγμένης για το 2002

Συντάκτης: Γιώργος Λαουτάρης
πηγή: 3vita.gr