Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας

Με την παρουσία εθελοντικών ομάδων από τους δήμους Γλυφάδας και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

«Μία από τις πλέον σημαντικές πρωτοβουλίες της διοίκησης μας ήταν η δημιουργία του Σώματος Εθελοντών Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης όπου η πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε το ποσό αναγκαία είναι η παρουσία τους όλο το χρόνο για την διαφύλαξη της ασφάλειας όλων μας» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Οι άγρυπνοι φρουροί του βουνού μας εκτός από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που τους προμηθεύσαμε χρειαζόντουσαν και ένα επιχειρησιακό κέντρο Ελέγχου όπερ και εγένετο και εγκαινιάστηκε την Κυριακή το βράδυ.

Ένας εξαιρετικός χώρος που στεγάζει την λειτουργία της Εθελοντικής Ομάδας και θα συγκεντρώνει όλη την σύγχρονη τεχνολογία που παραχωρεί ο Δήμος για την προστασία του Περιβάλλοντος της ανθρώπινης ζωής και Δημόσιας Περιουσίας.

Η εποπτεία του βουνού με τους θερμικούς ανιχνευτές έγκαιρης προειδοποίησης φωτιάς, η εγκατάσταση πρωτοποριακού συστήματος ψηφιακών επικοινωνιών για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, η ψηφιακή χαρτογράφηση του Καλλικρατικού Δήμου για πρώτη φορά αποτυπώνοντας σημαντικές πληροφορίες στην διαχείριση κρίσεων, η εκπαίδευση Υπηρεσιακών, Εθελοντών και Πολιτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι μερικές από τις λειτουργίες που θέσαμε προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς το μεράκι, την κατάθεση ψυχής, το οικογενειακό κλίμα, και τον ατελείωτο χρόνο που προσέφεραν δεκάδες Εθελοντές μας και οι Υπηρεσίες του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού εγχειρήματος για την Πόλη μας καθώς και τις αντίστοιχες ομάδες των Δήμων Γλυφάδας και 3Β που μας τίμησαν με την παρουσία τους».