Eγκληματική επίθεση κατά του Τσοβόλα σχεδίαζε η συμμορία!

Aποκάλυψη-σοκ: Eγκληματική επίθεση κατά του πρώην υπουργού, δικηγόρου κ. Δημήτρη Τσοβόλα, αντίστοιχη αυτής κατά του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν 1,5 χρόνο στα Εξάρχεια ετοίμαζε κύκλωμα 13 Αλβανών και Ελλήνων ποινικών που εξαρθρώθηκε μετά από πολυήμερη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα.

Η εγκληματική επίθεση σχεδιαζόταν με επίκληση «χρέους» 7.000 ευρώ που υποστήριζαν ότι είχε ο γνωστός δικηγόρος και αφού προχώρησαν σε συνάντηση μαζί του. Κι αυτό για υποτιθέμενη εκκρεμή «υπόθεση αλλοδαπού που κρατείτο στην ΓΑΔΑ» όπως συνέβη και στη δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στα απειλητικά ραντεβού στο γραφείο του κ. Τσοβόλα, όπου παραδόθηκε ποσό 2.500 ευρώ, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συμμετείχαν τρεις Αλβανοί εκ των οποίων μια γυναίκα.

Ακόμη το κύκλωμα εκτιμάται ότι θα προχωρούσε σε νέα «συμβόλαια θανάτου», ενώ φέρεται από τις υποκλαπείσες συνομιλίες ότι θα οργάνωνε εκβιάσεις αλλά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε κάποιο νησί του Αιγαίου, με βασική εκτίμηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ότι πρόκειται για την Μύκονο.

Ως αρχηγός του κυκλώματος προσδιορίζεται Αλβανός ποινικός που θεωρείται «εγκέφαλος» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και ο οποίος εμφανίζεται να οργάνωσε τη δολοφονία με μαχαίρι, προ μερικών εβδομάδων στον Κορυδαλλό, του 35χρονου ομοεθνούς του Αλμπερ Μπάκο που είχε κατηγορηθεί επίσης για ηθική αυτουργία στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο «εγκέφαλος», μάλιστα, φαίνεται σε υποκλαπείσα συνομιλία να επέπληττε τον Αλβανό φυσικό αυτουργό ότι «κακώς τον μαχαίρωνε στον διάδρομο του κτιρίου όπου υπάρχουν κάμερες με αποτέλεσμα να ενοχοποιηθεί κι ένας νεαρός Έλληνας κρατούμενος που τον προόριζε, μόλις αποφυλακιζόταν, να προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες κατά παραγγελία του». Από τα νεώτερα στοιχεία προκύπτει ότι η ανθρωποκτονία του Αλμπερ Μπάκο έγινε στα πλαίσια σχεδίου για να μεταθέσουν μόνο σε αυτόν την ηθική αυτουργία της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Αρχή παρακολούθησης της δράσης του κυκλώματος ήταν η απόδραση στις αρχές Ιανουαρίου από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο Αλβανών ποινικών (εντοπίστηκαν μερικές ημέρες αργότερα σε κατοικία στο Μάτι) για τους οποίους υπήρχε η πληροφόρηση ότι θα εξυπηρετούσαν εγκληματικά σχέδια του κυκλώματος.

Ακόμη το ίδιο κύκλωμα φέρεται να αναμιγνύεται στον θάνατο προ 10 ημερών στον Κορυδαλλό –αποδόθηκε αρχικά σε χρήση ναρκωτικών– ενός άλλου Αλβανού κρατουμένου που είχε υποθάλψει τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με υποκλαπείσες συνομιλίες υπήρξε πιθανόν δηλητηρίαση του Αλβανού, προκειμένου να ενοχοποιηθεί άλλος κρατούμενος που σχετίζεται με την υπόθεση Energa. Τέλος, ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι κι άλλα άτομα που φαίνεται να εξυπηρετούσαν τους Αλβανούς σε διάφορες άλλες εκβιάσεις, εισπράξεις ενώ φαίνεται να σχεδίαζαν εγκληματική επίθεση που θα τους απέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά. Χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί αυτό να αφορούσε κάποια απαγωγή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (13) ατόμων και συγκεκριμένα (5) ημεδαπών και (8) αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, από αρχές τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:

  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής,
  • στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής,
  • σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση,
  • στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης,
  • σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014, και
  • στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:

  • προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,
  • διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ
  • διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

πηγή: kourdistoportocali.com