Η εικόνα-ντροπή στο Παλαιό Φάληρο που δεν χωνεύεται

Μπορεί να είναι κάποιος καθηγητής γλωσσολογίας, να έχει PhD στην ινδοευρωπαϊκή γλώσσα, να έχει συγγράψει 4 λεξικά της νεοελληνικής, να έχει μνημειώδη ευφράδεια- δεν έχει καμία απολύτως σημασία.


Γιατί, βλέπετε, όσο καλός χειριστής κι αν είναι κανείς της γλώσσας, τα λόγια στερεύουν μπροστά στην πρωτοφανή επίδειξη ηλιθιότητας στην οποία επιδίδονται κάποιοι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Προς τι η… εκνευρισμένη εισαγωγή;

Σε μία από τις πιο προσεγμένες, υποτίθεται, περιοχές της Αθήνας οι εικόνες που συναντά κανείς αν κάνει μια βόλτα σε κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου (Μουσών συγκεκριμένα!) προκαλούν-δεδομένης της ύπαρξης του κορωνοϊού- σχεδόν τρόμο: ανά λίγα μέτρα βλέπουμε κάτω πεταμένα γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια, χαρτομάντηλα και πάσης φύσεως καθαριστικά, με τα οποία άπαντες έχουν εφοδιαστεί προκειμένου να «πολεμήσουν» τον Covid-19.


Προσέξτε: δε μιλάμε για σκουπίδια πεταμένα μέσα στους κάδους (έστω και χωρίς να βρίσκονται μέσα σε σακούλα, όπως επανειλημμένως έχουν τονίσει οι ειδικοί), αλλά έξω από αυτούς, εντελώς… χύμα στο δρόμο.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος μιλάμε για αλλεπάλληλες εστίες μικροβίων, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες για όσους περνάνε από εκεί, μιας και όλοι μας ξέρουμε πόσο εύκολα μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός.

Και αυτό συμβαίνει, ξαναλέμε, σε μια περιοχή που τα δημοτικά τέλη είναι ένα κλικ κάτω από το Θεό. Ωστόσο, για την εικόνα-ντροπή δεν ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι δημοτικές αρχές, οι οποίες έχουν βρεθεί και αυτές μπροστά σε μια καινοφανή κατάσταση και καλούνται, πολλές φορές να κάνουν ανέφικτα πράγματα, αλλά περισσότερο απ’ όλους οι παντελώς ανεύθυνοι πολίτες που δε δίνουν δεκάρα για το πόσο επικίνδυνο είναι το να πετάς, φερ’ ειπείν, τα γάντια σου στο δρόμο εν μέσω πανδημίας.


Κι επειδή, ως γνωστόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε παρακάτω και μόνοι σας το αποκρουστικό και επαίσχυντο θέαμα:


πηγή : menshouse.gr