Εικονική επιχείρηση στο 2ο Γενικό Λύκειο σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας

Και όμως είναι γεγονός! Ο Δήμος Γλυφάδας συνεργάζεται πλέον με τους Epiconians! Την εικονική μαθητική κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση του 2ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας!
Μία συνεργασία, που προσφέρει πραγματικές συνθήκες κοινωνικής επιχειρηματικότητας στα παιδιά του σχολείου. Βιωματική μάθηση για ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων -και όχι μόνο- με τη συνεργασία Σχολείου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Σπάνια μυαλά, τρομεροί καθηγητές, ένα σούπερ project στη Γλυφάδα μας ! Η νέα γενιά επιχειρηματιών είναι εδώ ! Προχωράμε μαζί !» δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο για το ανοιχτόκαρδο “προχωράμε μαζί”. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Αντιδήμαρχο Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού, που ενθάρρυνε με ενθουσιασμό τους/τις μαθητές/τριες και για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό του Junior Achievement Greece και σε κοινές δράσεις με το Δήμο Γλυφάδας. Η Ιθάκη είναι εκεί και μας περιμένει, αλλά το ταξίδι είναι εδώ και είναι απολαυστικό και Αληθινό», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί. «Γίνεται», σύμφωνα με τον μέντορά τους Peter Economides, brand strategist, ο οποίος ζει σε τέσσερις ηπείρους και το έργο του αφορά προϊόντα και καταναλωτές απ΄όλο τον κόσμο.
Στο θεσμό των Inspirational Mentors JA Greece συμμετέχουν μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, startuppers και managers της Ελλάδας.
«Είμαστε ευγνώμονες που ενώ έχουν εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα, με πολλές επαγγελματικές συναντήσεις και ταξίδια, αφιερώνουν χρόνο να συναντηθούν με τα παιδιά, να εμπνεύσουν τη νέα γενιά επιχειρηματιών με το δικό τους success story και να δώσουν πολύτιμες συμβουλές επιχειρηματικής επιτυχίας.
Πραγματοποιούν δύο συναντήσεις με την Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που «υιοθετούν» και μαγνητοσκοπούν ένα Ιnspirational video στο οποίο αποκαλύπτουν την κύρια συμβουλή που έδωσαν στους έφηβους «startuppers».
Ευχαριστούμε θερμά τους επιχειρηματίες/managers Inspirational Mentors 2024», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.