Είναι γεγονός: Βγαίνει στο σφυρί το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Γλυφάδας (pic)

Ο πλειστηριασμός για το ακίνητο που βρίσκεται στην Τερψιθέα έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή πρώτης προσφοράς 1,63 εκατ. ευρώ.

Σπίτια, βίλες, ξενοδοχεία, καταστήματα, βιομηχανικά ακίνητα, οικόπεδα, σκάφη αναψυχής και κάθε είδους κινητά έχουμε δει μέχρι τώρα να βγαίνουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αυτό που δεν είχαμε δει, είναι να βγαίνει στο σφυρί ένα…Αστυνομικό Τμήμα. Ήρθε όμως η ώρα να το δούμε και αυτό…

Έτσι, για τις 19 Ιουνίου 2024 έχει προγραμματιστεί να βγει στο ηλεκτρονικό σφυρί το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Γλυφάδας, εάν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποια λύση ή δεν έχουν μεσολαβήσει κινήσεις αναστολής.

Το εν λόγω ακίνητο, βέβαια, είναι μισθωμένο προκειμένου να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, Τμήμα Αλλοδαπών Νοτιοανατολικής Αττικής και Γραφείο Διαβατηρίων Γλυφάδας) και ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο “Ask”.

Το ακίνητο στην Τερψιθέα που βγαίνει στο σφυρί

Το σφυρί αφορά την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% ενός οικοπέδου, άρτιου και οικοδομήσιμου, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Γλυφάδας Αττικής στο συνοικισμό «Τερψιθέας», και επί της οδού Βορείου Ηπείρου αρ. 50.Το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 1.337 τ.μ.

Το ακίνητο απέχει 1χλμ από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, 550 μέτρα από την αρχή της Δημ. Γούναρη και 500 μέτρα από την Λεωφόρο Κύπρου που αποτελούν βασικούς οδικούς και εμπορικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Εντός του παραπάνω οικοπέδου υφίσταται τριώροφο επαγγελματικό κτίριο που αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο, β’ όροφο 655 τ.μ./ έκαστος και δώμα επιφάνειας 50 τ.μ. (στο οποίο υπάρχουν κοιτώνες). Δηλαδή η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 2015 τ.μ.

Με βάση τα αναφερόμενα στοιχεία, στο κτίριο δεν υφίσταται κεντρική θέρμανση, δεν υπάρχει ανελκυστήρας και δεν υφίστανται υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι. Διαθέτει όμως πρασιά έμπροσθεν του και ακάλυπτο χώρο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, μορφολογικά το κέλυφος της οικοδομής δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκριτικά με το κτιριακό απόθεμα της περιοχής και ακολουθεί την τυπική αρχιτεκτονική των κτιρίων της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για συμβατική κατασκευή που συμβαδίζει με το χρόνο ανέγερσης και βρίσκεται σε καλό βαθμό συντήρησης, ενώ ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το 2000.

Η τιμή εκκίνησης και τα βάρη

Η αγοραία αξία του ακινήτου με βάση την έκθεση εκτίμησης και ακόλουθα η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό είναι 1,63 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Symbol Investment NPLCo Designated Activity Company» και η αναγκαστική κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος συνολικής οφειλής ύψους 312.741,98 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο κουβαλάει…πολλά εμπράγματα βάρη καθώς κατά της οφειλέτριας εταιρείας υπάρχουν αρκετές προσημειώσεις και υποθήκες.

πηγή: newmoney.gr