Εκκενώθηκε το Πανόραμα Βούλας

Έχουν εκκενωθεί τα 2/3 των κατοικιών του Πανοράματος – Xωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά σε Γλυφάδα και Βούλα χωρίς ρεύμα – Συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.


Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης έχει κινητοποιηθεί και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού

O δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κωνσταντελλος Γρηγόρης, αιτήθηκε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος. “Έχουν ανοίξει αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση


Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πυρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα. Λόγω των ισχυρών βοριάδων άρχισε να κατευθύνεται προς το βουνό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

“Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία) ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου, λέει ο δήμαρχος
“Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε.

Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία.
Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια.
Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας.”