‘Εκτακτα μέτρα του Δήμου Γλυφάδας για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Το πρώτο χιόνι έπεσε στην Τερψιθέα και όλη η δύναμη του Δήμου Γλυφάδας βρίσκεται επί ποδός.
Αλατιέρες έχουν βγει στους δρόμους, η θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου είναι ανοικτή για αστέγους και όσους χρειάζονται περαιτέρω ζεστασιά, η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει κουβέρτες σε αστέγους που δεν επιθυμούν να μετακινηθούν, η Κοινωνική Υπηρεσία βρίσκεται σε συνεννόηση με το Mediterraneo για μεταφορά νεφροπαθών για αιμοκάθαρση εφόσον παραστεί ανάγκη, ενώ το πενταψήφιο τηλέφωνο του Δήμου Γλυφάδας 15464 λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όσους θέλουν να προμηθευτούν αλάτι ή να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρηθεί στην πόλη.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Αντιδημάρχους Λένα Δεναξά, Άννυ Καυκά, Γιάννη Σκαλτσά και με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Τσαμπίρα και μεριμνούν ώστε να μην είναι κανείς μόνος και αβοήθητος στην πόλη μας. Ειδικότερα:
– Είναι ανοικτή και θα παραμείνει για όσο διάστημα το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες η θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου (Ήρας 27) για αστέγους και όσους νιώθουν ότι χρειάζονται περισσότερη ζεστασιά. Από το προσωπικό του Δήμου Γλυφάδας διατίθενται κουβέρτες, σνακ και ζεστά ροφήματα.
– Η Δημοτική Αστυνομία μοιράζει κουβέρτες σε όσους από τους αστέγους δεν επιθυμούν να μετακινηθούν στη θερμαινόμενη αίθουσα.
– Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει συνεννοηθεί με τον Διευθυντή του νοσοκομείου Mediterraneo για τη μεταφορά, με βαν του Δήμου, νεφροπαθών οι οποίοι χρειάζονται αιμοκάθαρση, σε περίπτωση που αποκλειστούν λόγω χιονόπτωσης.
– Τα μηχανήματα-πολυεργαλεία που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκονται στους δρόμους, ενώ αλάτι διατίθεται από οχήματα του Δήμου σε όσους πολίτες το επιθυμούν .
“Το πρώτο χιόνι έπεσε στην Τερψιθέα – στο ύψος του Πυροφυλακείου. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, θα είναι κλειστά αύριο, Δευτέρα. Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη επιφυλακή, με νέο ειδικό εξοπλισμό και με όλες τις δυνάμεις της πολιτικής μας προστασίας στους δρόμους. Το τετραψήφιο του Δήμου μας 15464 λειτουργεί όλο το 24ωρο για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Όποιος έχει ανάγκη από αλάτι, πέρα φυσικά από όσο θα ρίχνουμε στοχευμένα στους δρόμους, μπορεί επίσης να καλεί στο 15464 για να ενημερώνεται από που μπορεί να το παραλάβει”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: “Ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες και συμβουλές των αρμόδιων αρχών και όλα θα πάνε καλά. Θα επανερχόμαστε με νεότερες ενημερώσεις εφόσον χρειαστεί”.

Υπενθυμίζεται ότι όσα οχήματα κινούνται στους δρόμους πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.