Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της Αθήνας: Ένας νεκρός και 25 προσαγωγές από «μάχη» Πακιστανών με Αφγανούς

Ένας νεκρός και 4 τραυματίες ήταν ο απολογισμός γενικευμένης συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε Αφγανούς και Πακιστανούς. 

Την ίδια ώρα, τεταμένη παραμένει μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κατάσταση στην οδό Μενάνδρου και στους γύρω δρόμους, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 25 προσαγωγές. Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας.  

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Πέμπτης, Αφγανοί και Πακιστανοί αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους μετατρέποντας σε εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι κρατούσαν στα χέρια τους μαχαίρια.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν, χωρίς όμως να είναι τίποτα ξεκάθαρο, η αιτία της δολοφονικής συμπλοκής να ήταν είτε τα ναρκωτικά και το μοίρασμα της περιοχής ή ακόμα και τα βασικά στέκια όπου γίνονται οι αγοραπωλησίες ποσοτήτων ναρκωτικών.

Αρχικά η συμπλοκή ξεκίνησε από την οδό Μενάνδρου, όπου ένα Αφγανός τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι. Λίγη ώρα αργότερα στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, η συμπλοκή συνεχίστηκε με 4 τραυματίες, επίσης από μαχαίρι.

Αμέσως ομάδες της ΟΠΚΕ, αλλά και της ΔΙΑΣ έκαναν μία εκτεταμένη επιχείρηση και προσήγαγαν αρχικά στο τμήμα της Ομόνοιας και μετά στην ΓΑΔΑ πάνω από 25 άτομα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάνω τους, πολλοί από τους προσαχθέντες είχαν στιλέτα και μαχαίρια.

πηγή: Μίνα Καραμήτρου / cnn.gr