Ένα βήμα πριν την πρόταση μομφής κατά Βούτση η ΝΔ

Οι πηγές ΝΔ ανέφεραν χαρακτηριστικά πως “είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση δυσπιστίας στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Ως γνωστόν, ωστόσο, οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μια κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί στην οδό Πειραιώς, ωστόσο το κλίμα κατά του κ. Βούτση αποτυπώνουν αυτά που είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα στην Πάτρα. «Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα – Καμμένου», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ή ένα έξυπνο hashtag στο Twitter, αλλά είναι μία κατάντια για μία χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση. Η Ελλάδα ήταν πάντα ως προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς τουλάχιστον, μία ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια και ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους, μας κατάντησαν μία βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Η κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση έχει ξεκινήσει από νωρίς σήμερα καθώς μερικές ώρες πριν εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τα όσα είπε το μεσημέρι ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δηλαδή ότι δεν υπέβαλε την παραίτησή του μετά από «παράκληση» του Νίκου Βούτση, ώστε να περάσει από τη Βουλή το πρωτόκολλο για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.

«Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Το πρωί της Παρασκευής η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη, είχε καλέσει τον Νίκο Βούτση «να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής», με αφορμή τις πληροφορίες για αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να «διασωθεί» ο Πάνος Καμμένος και να διατηρήσει τον τίτλο του αρχηγού Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

πηγή: newsit.gr