Ένα νέο κάθισμα για την οικονομική θέση θέλει να αλλάξει τον τρόπο που πετάμε

Τεχνολογικά προωθημένο και καινοτόμο, προορίζεται για τα… φτηνότερα εισιτήρια

Την ώρα που οι σχεδιαστικές προτάσεις των αεροπλάνων αφορούν σχεδόν αποκλειστικά στην πολυτέλεια της διακεκριμένης θέσης, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν τον απλό ταξιδιώτη στο μυαλό.

Ο σχεδιαστής Benjamin Hubert και η εταιρία του Layer συγκεκριμένα, που συνεργάστηκαν με την Airbus θέλοντας να ξεριζώσουν τα άβολα καθίσματα του economy class με ένα πρωτοποριακό σύστημα θέσεων για τα μικρότερα βαλάντια.

Αυτές οι καρέκλες έχουν νήματα ευαίσθητα στην πίεση του σώματος που επιτρέπουν στο κάθισμα να προσαρμόζεται αυτόματα και ιδανικά στο βάρος και το μέγεθος του εκάστοτε επιβάτη, διευκολύνοντας επιπλέον την κίνησή του. Την ίδια ώρα, το κάθισμα κάθεται πάνω σε ένα πανάλαφρο και στιβαρό πλαίσιο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο.

Ιδιαίτερο μέλημα έχει δοθεί και στο τραπεζάκι, που αποκτά χρηστικές λειτουργίες και ρυθμίζεται ξανά με βάση τον εκάστοτε επιβάτη και την ιδιαίτερη σωματοδομή του. Και όλα ελέγχονται φυσικά μέσω εφαρμογής για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης. Ή και πλήρως αυτόματα!

Move λένε το πρωτότυπο σύστημα αεροπορικών θέσεων με τις έξυπνες ίνες, την καινοτόμα ύφανση και τα τεχνολογικά καλούδια που συναντάς για την ώρα αποκλειστικά στην business κατηγορία.

Δεν είναι γνωστό για την ώρα αν και πότε θα φορεθεί στα αεροσκάφη της Airbus, αν γίνει πάντως, τότε θα μιλάμε για μια νέα εποχή στην άνεση των επιβατών.

Το Move αναλύει όλα τα δεδομένα της πτήσης ώστε να ρυθμίζει αυτόματα τη βέλτιστη θέση για τον εκάστοτε επιβάτη σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή στην καμπίνα. Εργονομία, άνεση και τεχνολογία δηλαδή σε πραγματικό χρόνο…

πηγή: newsbeast.gr