Ένα πρότυπο «open mall» δημιουργείται στη Γλυφάδα

Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Γλυφάδας, η Μεταξά, παραδίδεται ολοκαίνουργιος, σύγχρονος και ευρωπαϊκός στην κυκλοφορία.


Η ανάπλασή της ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός πρότυπου «open mall» στην καρδιά της πόλης.

«Κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία.

Η Μεταξά, ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Γλυφάδας μας, είχε δυστυχώς μια ιστορία πολλών ετών συνυφασμένη με την ταλαιπωρία των οδηγών, των πεζών, των καταστηματαρχών και των επισκεπτών. Όχι πια ! Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Μεταξά ολοκληρώθηκε. Γρήγορα, ποιοτικά, μεθοδικά.

Μια καινούργια ιστορία γράφεται πλέον στο εμπορικό μας κέντρο: Ένας σύγχρονος και πανέμορφος δρόμος, με κυβόλιθους, νέα δέντρα, μοντέρνα πεζοδρόμια, παγκάκια, φωτισμό με LED τελευταίας γενιάς.


Ένας δρόμος που χαίρεσαι να περπατάς, να οδηγείς και να ψωνίζεις», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μετά από πολλή και μεθοδική δουλειά παραδώσαμε τις προηγούμενες μέρες και τα τελευταία δύο τμήματα της ανάπλασης και πλέον η Μεταξά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης.

Το μεγάλο αυτό έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για ένα πρότυπο «open mall»: Ήδη ξεκινήσαμε τα έργα στη Λαμπράκη και συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο στην Κωνσταντινουπόλεως (ο δρόμος της Μπιφτεκούπολης όπως λέγαμε παλιά), στη Ζησιμοπούλου και αλλού. Το συνολικό αποτέλεσμα είμαι βέβαιος ότι θα δώσει νέες προοπτικές στη πόλη μας !

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει καθημερινά να αλλάζει με έργα».