Ένα ταξίδι στην ιστορία μέσα από το βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Στις 25/06 στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του φωτορεπόρτερ – συγγραφέα, Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ», από τις Εκδόσεις «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Βίδου, ο πολεμικός ανταποκριτής, Παύλος Βιττωρούλης, ο δημοσιογράφος, Νίκος Κωνσταντάρας και ο φωτορεπόρτερ – συγγραφέας, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ενώ το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έκθεση με σπάνιες και ιστορικές φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, όπως για παράδειγμα αυτήν της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, που είχε κάνει το γύρο τυ κόσμου και να ακούσουν από τους ομιλητές σπάνιες ιστορίες από τη μακρόχρονη κοινή πορεία και συνεργασία τους στα ΜΜΕ και σε πολύ σημαντικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδας, που κάλυψαν, όπως ο Πόλεμος του Κόλπου, ο Πόλεμος του Λιβάνου κ.τ.λ.

Όλοι όσοι πήραν το λόγο αναφέρθηκαν στη δυσκολία του επαγγέλματος του φωτογράφου, που σε πολλές περιπτώσεις κάποιος φτάνει στα άκρα και σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις προκειμένου να πετύχει το σωστό πλάνο, αλλά και στη σημασία που έχει μία φωτογραφία, που λήφθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Ο καλός φωτογράφος, λοιπόν, αγαπάει παθολογικά αυτό που κάνει και το κάνει με μεράκι και αυτό τον ξεχωρίζει.

πηγή: iglyfada.gr