Εναντίον του Διάπλου Βουλιαγμένης η Κολυμβητική Ομοσπονδία

Το πόσο γραφειοκρατικοί οργανισμοί, μακριά από τον παλμό των σύγχρονων αθλητών μπορούν να γίνουν οι ομοσπονδίες απέδειξε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Με μια εγκύκλιό της στις 31 Οκτωβρίου 2018 που απέστειλε προς όλα τα κολυμβητικά σωματεία απαγορεύει στους αθλητές της κολύμβησης με δελτίο να λάβουν μέρος σε μια παραδοσιακή και ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση του μαζικού αθλητισμού, τον Χειμερινό Διάπλου Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση κολύμβησης στον κόλπο της Βουλιαγμένης που φέτος θα διεξαχθεί για 15η φορά και την οποία διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης.

Στην εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 5390/ε αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η εν λόγω διοργάνωση δεν τελεί υπό την έγκριση της ΚΟΕ και ως εκ τούτου η τυχόν συμμετοχή κολυμβητών-τριών του σωματείου σας είναι παράτυπη«.

Και παρακάτω η Ομοσπονδία διατυπώνει και μια ευθεία απειλή για τους αθλητές που παρακούσουν: «Παρακαλούμε λοιπόν όπως ενημερώσετε τους κολυμβητές-τριες του σωματείου σας να μην συμμετάσχουν στην πιο πάνω διοργάνωση διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου της συνέπειες από αυτή την συμμετοχή«.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο που για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία αυτού του τοπικού θεσμού, η Κολυμβητική Ομοσπονδία παίρνει θέση και μάλιστα με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο.

Ο ΝΟΒ εξήγγειλε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με ανακοίνωσή του στις 4 Σεπτεμβρίου με τις εξής φράσεις: «Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης πιστός στο ραντεβού του με τους χειμερινούς κολυμβητές και τους λάτρεις της ανοιχτής θάλασσας ανακοινώνει την διοργάνωση του Χειμερινού Διάπλου Βουλιαγμένης την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του».

Μιλώντας στο 3vita.gr μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της ΚΟΕ, η πρόεδρος του ΝΟΒ, Στέλλα Λαζάρου υπογράμμισε ότι ο Όμιλος θα σεβαστεί τη θέση της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο Διάπλους θα πραγματοποιηθεί για όλους, πλην των αθλητών…

 Παρόλ’ αυτά, η ημερομηνία διεξαγωγής του θα μετατεθεί. Όπως είπε η πρόεδρος της Βουλιαγμένης, η αναβολή δεν σχετίζεται με την ΚΟΕ, αλλά με πρακτικές δυσκολίες στη διοργάνωση του Διάπλου.

Συντάκτης : Γιώργος Λαουτάρης,

Πηγή : 3vita.gr