Τρεις θάνατοι σε ένα 24ωρο, στους 155 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα – 16 νέα κρούσματα, 2.760 σύνολο

Ακόμη 3 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Συνολικά τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα φτάνουν τα 155.


Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εντοπίστηκαν 16  νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τις 2.760.Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 28 .
Συναγερμός στο Ελπίς: Σε καραντίνα 25 υγειονομικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων covid-19 σε επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Ελπίς».Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υάρχει διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού, από θετικό στον ιό ασθενή. Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19.


Συνολικά και σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικοί στον κορονοϊό:

5 ασθενείς

3 γιατροί

1 νοσηλεύτρια

2 εργαζόμενοι της καρδιολογικής μονάδας

1 ασθενής του καρδιολογικού

Συνολικά σε καραντίνα 25 υγειονομικοί

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική.«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό.


Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών.