Κορονοϊός: Στους 105 οι νεκροί- Μόλις 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

69 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Στην καθιερωμένη ενημέρωση προχωρά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.


Οπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται σε 105 άτομα συνολικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν μόλις 15 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.207.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 69 άτομα είναι διασωληνωμένα. Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 69 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.


Νέα μέτρα – Διπλασιασμός προστίμων σε όλη την χώρα

Χαρδαλιάς: 9 στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο.  1 στους 10 δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες, ειναι λίγοι αλλά μπορεί να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. «Την ημέρα του Πάσχα επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους οι μετακινήσεις, οχι για να πάμε σε συγγενείς και φίλους». Δύο επιπλέον μέτρα: M. Σάββατο 9μ.μ έως Δευτέρα του Πάσχα- 300 ευρώ πρόστιμο και αφάιρεση πινακίδων, έλεγχος για παροχή βοήθειας (Β4). Σε 49 οχήματα- αφαιρέθηκαν πινακίδες τις τελευταίες 24 ώρες.


Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι τις 28 Απριλίου

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτηση του κορονοϊού.Πιο αναλυτικά με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, αποφασίζεται η παράταση της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 28.4.2020.Επίσης, ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Έτσι λοιπόν, οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο και να μην μεταβούν στις εκκλησίες, αλλά να παραμείνουν στο σπίτι.