Ενώπιον μαθητών της Βούλας έπαιξε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ένα ταξίδι στον κόσμο της συμφωνικής μουσικής απόλαυσαν οι μαθητές των δύο γυμνασίων της Βούλας το πρωί της Δευτέρας.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μόλις ξεκίνησε το δεύτερο μεγάλο της εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για όλα τα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, χαρίζοντας αυτή τη φορά στα κλειστά γήπεδα της Βούλας και της Βάρης μεγάλες συναυλίες.

Το νέο πρόγραμμα έχει αφηγητές ηθοποιούς, ενώ με προβολές βίντεο πλαισιώνεται το καθαρά διδακτικό κομμάτι του προγράμματος. Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι επί σκηνής παίζουν 73 μουσικοί, με όλα τα όργανα της ορχήστρας.

Στο πρόγραμμα ακούγονται έργα των Ζαν Μπατίστ Λυλί, Αντόνιο Βιβάλντι, Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Γιόζεφ Χάυντν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Φραντς Σούμπερτ, Γιοχάνες Μπραμς, Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Γκούσταβ Μάλερ, Ρίχαρντ Στράους και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει άλλες δύο διπλές συναυλίες στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γεννηματάς», ενώ ακολουθούν άλλες 5 διπλές συναυλίες στο κλειστό της Βάρης κατά το πενθήμερο 20-24 Ιανουαρίου 2020.

Την ΚΟΑ διευθύνει ο μόλις 33 χρονών μαέστρος Κωνσταντίνος Ρωμανός Παπάζογλου.

Την πρώτη ημέρα συναυλιών στη Βούλα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος μάλιστα στα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας βρήκε και έναν παλιό του συμμαθητή.

πηγή: 3vita.gr