Έντεκα εκατομμύρια κάτοχοι iPhone άλλαξαν τις μπαταρίες τους

Τα στατιστικά δείχνουν ότι η πρωτοβουλία της Apple να προσφέρει έκπτωση στην αντικατάσταση μπαταρίας στα iPhone βρήκε πολλούς τιμητές. 

Συνολικά, υπολογίζεται ότι η προσφορά της Apple για μειωμένη τιμή στην αγορά νέας μπαταρίας για το iPhone μετά από την εμφάνιση προβλημάτων στη λειτουργία του κινητού λόγω μειωμένης απόδοσης της μπαταρίας, επιλέχθηκε από 11 εκατομμύρια κατόχους iPhone σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena, το στοιχείο αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς εκτιμάται ότι συνδέεται και με την πτώση των πωλήσεων των νέων iPhone. Oι 11 εκατομμύρια αυτοί κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων iPhone επέλεξαν να αντικαταστήσουν την μπαταρία τους, παρά να προβούν στην αγορά ενός νέου μοντέλου.

Η προσφορά για την αλλαγή μπαταρίας κόστιζε στον κάθε καταναλωτή 29 δολάρια στις ΗΠΑ, στοιχείο που μαρτυρεί ότι οι 11 εκατομμύρια νέες μπαταρίες έφεραν στην Apple συνολικά έσοδα της τάξης των 319 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν όλοι αυτοί οι κάτοχοι iPhone επέλεγαν να αγοράσουν ένα νέο iPhone, η Apple θα μπορούσε να έχει δει στα ταμεία της να μπαίνουν τουλάχιστον 8.23 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αντικαταστάσεις μπαταριών ήταν πολύ μεγαλύτερες σε αριθμό από το αναμενόμενο και αυτό φαίνεται να εξέπληξε ακόμα και τα οικονομικά στελέχη της Apple.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση που φαίνεται να επικρατεί πλέον στο καταναλωτικό κοινό είναι εκείνη της διατήρησης της κάθε συσκευής για περισσότερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες δεν είναι πλέον αρκετό δέλεαρ για να οδηγηθεί κανείς στην αντικατάσταση της ήδη αρκετά εξελιγμένης συσκευής του.

πηγή:  NIKOS KAIMAKAMIS / pestaola.gr