Εντολή Ντογιάκου για εισαγγελική έρευνα για τους διαλόγους στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας

Την άμεση διενέργεια έρευνας για τους διαλόγους μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που ήρθαν στο φως από εφημερίδα, ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Έρευνα διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Εντολή για την διενέργεια έρευνας έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής στο οποίο με τίτλο “Διάλογοι της Ντροπής” παραθέτει διαλόγους για επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Στις επίμαχες συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Οι αξιωματικοί φέρονται να υπόσχονται πλημμελείς ελέγχους ώστε να διευκολύνουν τα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Παράλληλα φαίνεται πως στελέχη της ΕΛΑΣ αναφέρονται σε δυνατότητα που έχουν ώστε μέσω πολικών στελεχών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προωθήσουν σε νευραλγικά πόστα αξιωματικούς που θα εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση και λόγω σοβαρότητας να αναθέσει την προκαταρκτική εξέταση σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διέταξε έρευνα και ο Θεοδωρικάκος

Έρευνα για τους αποκαλυπτικούς διαλόγους διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου “να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος” για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

πηγή: news247.gr