Ελληνικό: Εντυπωσιάζουν οι λεπτομέρειες για τη Marina Tower της Lamda

Εντυπωσιάζουν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. Το Ελληνικό θα αλλάξει όψη συνολικά με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώροι διασκέδασης, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής.


Τα βλέμματα συγκεντρώνει το Marina Tower που θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πράσινους ουρανοξύστες στον κόσμο όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Με έκταση τρεις φορές όσο το Μονακό το Ελληνικό θα αποτελεί το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο ολόκληρης της Ευρώπης.

Στην περιοχή όπου φιλοξενούνταν κάποτε ο διεθνής αερολιμένας θα δεσπόζουν πολυτελείς κατοικίες που θα πωλούνται έως 26.200 το τ.μ. Ήδη 25 βίλες έχουν ήδη προπωληθεί. Πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες ,εμπορικό πάρκο, χώροι διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι αναψυχής συμπληρώνουν την μεγάλη επένδυση.

Θα δώσει 75.000 νέες εργασίες, θα δώσει στους κατοίκους της Αττικής παραλία 1,5 χιλιομέτρου με ελεύθερη είσοδο. Θα φτιαχτούν 4 ξενοδοχεία, 2 πάνω στη θάλασσα, πάρκο.

Η επένδυση του Ελληνικού, ύψους €8 δισ., αναμένεται να συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας μέχρι την ολοκλήρωση του, ενώ παράλληλα θα εισφέρει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρώ έσοδα σε φόρους στο κράτος στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

Πότε ξεκινούν τα έργα

Από τον επόμενο μήνα θα γίνουν οι δημοπρατήσεις για τα έργα υποδομών της πρώτης πενταετίας ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Τα έργα της πρώτης πενταετίας θα καλύπτουν όλη την ακτογραμμή κι επίσης τα έργα στη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι κτιριακές αναπτύξεις της Lamda στην πρώτη φάση 2022- 2025 είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ ενώ η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη στην ανακοίνωση της συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ για τη δημιουργία των ξενοδοχειακών μονάδων ύψους 350 εκατ. ευρώ, καθώς και μία ακόμη με τον όμιλο Fourlis για τη δημιουργία εμπορικού πάρκου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 30.000 τ.μ. και συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Στις 7 Ιουλίου η Lamda Development θα παρουσιάσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower, ενός από τους μεγαλύτερους πράσινους ουρανοξύστες στον κόσμο και στις 14 Ιουλίου θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη του παράκτιου μετώπου στον Άγιο Κοσμά και της Μarina Galleria.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ