Επεκτείνεται το δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη Γλυφάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν 2.800 Δήμοι, εξ’ αυτών οι 303 στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Γλυφάδας, για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατομμύρια ευρώ. Οι επιλεγέντες Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως Δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Γλυφάδας κατάφερε πέρσι να να ξεκινήσει σταδιακά την εγκατάσταση δωρεάν ασύρματου δίκτυου σε ολόκληρη την πόλη, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών στην πόλη συνεχίζει να πρωτοπορεί,!

Η πρώτη φάση εγκατάστασης ευρυζωνικών υποδομών υψηλών ταχυτήτων για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε με τη δωρεάν παροχή Wi-Fi για δημότες και επισκέπτες του Δήμου σε δέκα περιοχές (ζώνες ευρυζωνικής κάλυψης) μέσω 37 σημείων ασύρματης πρόσβασης.

Ένα εκτεταμένο δίκτυο δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο διατίθεται σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια, πάρκα, πλατείες παιδικές χαρές, κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και αλλού, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών και φυσικά των τουριστών. Η σύνδεση δημοτικών κτιρίων και υπαίθριων χώρων στους οποίους έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό, με υψηλές ταχύτητες, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες – ιδίως δε σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο – να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς ενόσω βρίσκονται σε κίνηση και σε χώρους όπου η δυνατότητα σύνδεσης έχει ουσιαστική σημασία.

Παράλληλα με την ανάπτυξη του μητροπολιτικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων του, ο Δήμος Γλυφάδας διαθέτει πλέον ένα αξιόπιστο δίκτυο ευρυζωνικών υποδομών, το οποίο αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών «Ευφυών Πόλεων» (Smart Cities Infrastructure) προς τους δημότες.

Με τον τρόπο αυτόν η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας υλοποιεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Digital Single Market), που αφορά στη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο για πολίτες και επιχειρήσεις.

Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του δικτύου επελέγησαν οι ακόλουθες περιοχές:

  • Ζώνη 1 : Δημαρχείο και περιβάλλων χώρος
  • Ζώνη 2 : Γυμναστήριο ΔΑΚ – Κλειστό Κολυμβητήριο
  • Ζώνη 3 : Πλατεία Εσπερίδων
  • Ζώνη 4 : Λαμπράκη & Μεταξά
  • Ζώνη 5 : Πλατεία Μακεδονίας (Άνω Γλυφάδα)
  • Ζώνη 6 : Πλατεία Αγίου Τρύφωνα (Άνω Γλυφάδα)
  • Ζώνη 7 : Πλατεία Καραϊσκάκη (Άνω Γλυφάδα)
  • Ζώνη 8 : 2η Μαρίνα Γλυφάδας
  • Ζώνη 9 : 3η Μαρίνα Γλυφάδας
  • Ζώνη 10 : Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου