Επένδυση στο Ελληνικό: Αισιοδοξία για έναρξη των εργασιών το α’ εξάμηνο του 2018

Πιο αισιόδοξος από κάθε άλλη φορά εμφανίστηκε από το βήμα του συνεδρίου του Economist o διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου ως προς την από εδώ και πέρα πορεία της επένδυσης του Ελληνικού, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν υπάρξει έγκριση του master plan εντός του επόμενου διμήνου και έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι το Νοέμβριο, στο πρώτο μισό του 2018 θα είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών για τα πρώτα έργα αποψιλώσεων.
«Στην περίπτωση αυτή κι αν όλα πάνε καλά, μία τριετία μετά, το 2021 το Ελληνικό πιθανότατα να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι τουριστικοί και εμπορικοί προορισμοί στο έργο». Σημειωτέον ότι και από την πλευρά του ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επανέλαβε με βεβαιότητα ότι το Προεδρικό Διάταγμα που θα ανοίξει το δρόμο για το έργο θα εκδοθεί έως το τέλος του 2017.
«Τις τελευταίες εβδομάδες νιώθω ότι τα πράγματα προχωρούν με πιο γρήγορους ρυθμούς για ένα έργο που περιμένει 16 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. «Η αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός ότι έχουμε προχωρήσει με την υποβολή του master plan κι επιπλέον, βλέπουμε έναν αέρα αλλαγής και από την πλευρά των αρμόδιων διευθύνσεων του Δημοσίου. Εχουμε συνειδητοποιήσει στην Ελλάδα ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά κι αυτό πλέον είναι ορατό και στις σχέσεις με τη δημόσια διοίκηση.
Το έργο των 7 δισ. ευρώ του Ελληνικού είναι μία επένδυση με μεγάλη διαφοροποίηση ως προς τις προωθούμενες χρήσεις (ξενοδοχεία, ψυχαγωγία, ιατρικά κέντρα, κέντρα εκπαίδευσης κ.α.) και σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις θα φέρει πάνω από 1 εκατ. επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα. Η Ελλάδα θα μπεί στο χάρτη για τους σωστούς λόγους».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr