Καθηγητής ΑΠΘ: «Επινόηση Τσιόδρα ο υπολογισμός θανάτων για να δικαιολογηθούν τα μέτρα»!

Για ψευδή εικόνα της θνητότητας, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατηγόρησε τον Σωτήρη Τσιόδρα ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας.


Τη μέθοδο υπολογισμού των θανάτων από τον κορονοϊό, την οποία ακολουθεί ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αμφισβήτησε ο καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, κάνοντας λόγο για μέθοδο που αποτελεί «επινόηση» του Τσιόδρα και η οποία δίνει «ψευδή εικόνα θνητότητας» του Covid-19!


Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Κούβελας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο κ.Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από Covid. Oυσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα.

Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει και τους θανάτους από την κοινή εποχική γρίπη και θα δείτε ότι είναι πάνω από 100 επίσης. Δηλαδή σε τάξη μεγέθους δεν διαφέρει το ένα από το άλλο. Άρα, πώς δικαιολογεί κάποιος αυτά τα σκληρά μέτρα με την αναγκαία οικονομική επίπτωση;», σημείωσε ο Κούβελας και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είναι κατά των σκληρών μέτρων, αλλά όπως είπε, «όπου χρειάζεται, θα έπαιρνα σκληρά μέτρα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα».


Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση που δέχθηκε ο καθηγητής Ιωαννίδης, τόνισε πως «είναι ένας από τους σημαντικότερους επιδημιολόγους στον κόσμο, είναι ένας από τους Αϊνστάιν της επιδημιολογίας που η γνώμη του θα έπρεπε να είναι σεβαστή αξιωματικά».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «ο κ. Ιωαννίδης είχε γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έτσι του είχαν συμπεριφερθεί από πάντα, γιατί έχει κάποιες θέσεις, οι οποίες φαίνονται ακραίες, αλλά δεν είναι».